Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK-tränaren inför dubbelmötet med Boltic: "Vi är i ett läge där vi måste vinna"

/

Två matcher, två förluster.
Ljusdals kval mot elitserien har inte börjat bra.
Nu får de chans till revansch, mot Boltic.
– Vi är i ett läge där vi måste vinna, säger tränaren Patrik Larsson inför matchen mot Boltic.

Annons

2–5 mot Sirius följdes upp med 3–9 mot Tillberga.

Kvalserien mot elitserien kunde ha börjat bättre för Ljusdal som alltså har två förluster på de två inledande matcherna.

Nu väntar dubbelmöte med jumbon Boltic för LBK. Och de börjar på bortaplan. Efter onsdagens match mot Boltic vänder alltså serien vilket gör att de två lagen möts i Ljusdal på fredag igen, två matcher som kan bli helt avgörande för Ljusdals utgång i kvalserien.

– Jag hoppas att vi har den energi som krävs för att vinna och skapa en häftig match hemma på fredag. Vi är i ett läge där vi måste vinna om vi vill ha förutsättningarna för att vara med i detta. Vi åker ned de förutsättningarna, säger Patrik Larsson.

LÄS MER: "Bejja": "Vi har ingen press över huvud taget att slå något elitlag"

Larsson medger att han inte har stenkoll på motståndet från Karlstad, men att han fått lite hintar om vad de har att vänta sig när de skrinnar ut till onsdagens match.

– Vi vet inte så mycket om dem, men har fått lite input från söderserien. Det kan bli lite snö, så vi får se vilken typ av match det blir, men blir det bra is så får vi säkert föra en del av spelet, säger Ljusdalstränaren.

Positivt för Ljusdal är att de får tillbaka Pär Törnberg som missade den senaste matchen mot Tillberga.

– Han är med, så vi är fullt lag. Det känns bra att alla är tillgängliga, förutom "Svenne" (Jonas Svensson) i målet då som är borta sedan tidigare.

LÄS MER: Ljusdalstränaren efter förlusten i kvalpremiären

Mer läsning