Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal förlänger med ledningen

/
  • Patrik Larsson tränar Ljusdals BK även säsongen 2016/2017.

Ljusdals BK säkrar upp i ledningen även över nästa säsong.
Klubbchefen Ola Bengtsson och huvudtränaren Patrik Larsson är klara över 2016/2017 – och ordföranden Ewa-Lotta Sköld meddelar att hon ställer upp för omval.

Annons

Patrik Larsson tog över som tränare i Ljusdal, tillsammans med Björn "Böna" Eriksson, i januari 2014 efter att Jesper Söderbäck fick sparken av den dåvarande klubbledningen.

Ljusdal hängde då kvar efter kval – men åkte däremot ur elitserien i våras när Patrik Larsson var ensam som huvudtränare.

Redan nu, fast den allsvenska säsongen inte har börjat, förlänger 43-åringen sitt avtal med klubben, och tränar Ljusdal även säsongen 2016/2017.

– Besvikelsen efter förra säsongen satt i en lång tid, och sen var det ju länge osäkert på vilken nivå föreningen kunde jobba vidare. Men efter att vi fick klart med några nyckelspelare har det vänt, och nu känner jag stor framtidstro. Det skulle kännas konstigt att inte fortsätta jobba med det här gänget, och för mig kändes det självklart att skriva på för en säsong till efter den här, säger Patrik Larsson i ett pressmeddelande som klubben skickade ut under tisdagen.

LÄS MER: Tunga namn stannar i LBK

Även klubbchefen Ola Bengtsson stannar på sin post över nästa säsong. Han ersatte Magnus Persson efter den förra säsongen.

– Efter att ha verkat som klubbchef under drygt ett halvår, och fått tydlig insikt i det faktum att LBK är långt mer än ett A-lag, så inser jag att jag behöver mer tid på mig för att dra det här dit vi vill. Samarbetet med Patrik, Ewa-Lotta och övriga nyckelpersoner i föreningen fungerar fantastiskt bra, och jag känner att jag verkligen vill fortsätta, säger Ola Bengtsson i pressmeddelandet.

LÄS MER: Klubbchefen slutar: "Inte sparkad eller avskedad"

Även klubbens ordförande Ewa-Lotta Sköld vill stanna i Ljusdals BK – hon meddelar att hon gärna sitter kvar efter årsmötet.

Jag känner att vi har något bra på gång, samt att jag tycker att kontinuitet är viktigt i det läge vi nu befinner oss i. Vi har en tid samtalat i föreningen om vikten att vi tidigt visar att vi tror på det vi håller på med, och när Ola och Patrik kände lika så var det för mig ett enkelt beslut. Mitt läge är ju lite annorlunda än deras, då mitt fortsatta engagemang är beroende av årsmötets vilja, men jag vill i alla fall redan nu deklarera att jag vill, säger hon.

LÄS MER: De får mycket att säga till om i LBK

Bandypuls har sökt Patrik Larsson och Ola Bengtsson för vidare kommentarer utan att lyckas.

Mer läsning