Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals matchvinnare efter dramatiska avgörandet: "Skönt"

/

Ljusdal var i behov av seger mot Boltic.
Då blev det riktig dramatiskt och avgörandet kom inte förrän på tilläggstid när Emil Melin styrde in en hörna
– Det är två poäng som räknas, de gick till oss och det är skönt, säger Melin.

Annons

Ljusdal var tvingade till att vinna mot Boltic på bortaplan om de ville ha fortsatt chans på att ta en av de två främsta placeringarna i kvalgruppen.

Då bjöds de 172 personer som letat sig till Tingvalla på onsdagskvällen på sanslös dramatik där allting avgjords med dryga minuten kvar att spela.

Det när Ljusdals Emil Melin skickade in bollen som innebar 3–2 till gästerna och två mycket viktiga poäng.

– Vi fick dit en hörna som jag styrde, säger Melin om sitt mål och fortsätter:

– Jag tycker att vi kunde ha kontrollerat det mer än vad vi gjorde, men det var svårspelat. Nu är det ny match på fredag och det är bara att satsa all in och hoppas på att Tillberga slår Sirius.

I snöovädret var det hemmalaget som tog ledningen 19 minuter in i första halvlek när Christian Tellin hittade rätt bakom Axel Nilzon i Ljusdalsmålet.

Tellins ledningsmål skulle visa sig bli det enda under matchens 45 första minuter.

– Det blev ingen normal match då det blev vräksnö direkt. Det blev mycket primitivt spel och chansartat. Vi hade några bra lägen i inledningen av matchen och det var väl inte riktigt rättvist. Men det blir få situationer när det är så mycket lyft, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

På två gyllene minuter i den andra halvleken kunde dock Ljusdal vända till ledning 2–1 efter att Jonatan Sundberg och Pär Törnberg skickat in en boll vardera i Bolticmålet. Törnbergs 2–1 kom med 31 minuter kvar att spela.

Ljusdalsledningen stod sig sedan fram till minut 84 då hemmalaget fick ett frislag. Ett frislag de förvaltade på bästa sätt och Joakim Jansson kunde kvittera.

– Det kändes tungt, men vi forcerade och lyckades få till en seger. Vi reder ut det och tar två poäng och nu lever det. Jag tror inte att något av lagen hade haft någon nytta av en poäng vardera. , säger Larsson.

Ljusdals seger kombinerat med Tillbergas 10–1-kross av Sirius gör att LBk är två poäng bakom Sirius på andraplatsen när serien nu vänder.

På fredag väntar returmöte med Boltic på hemmaplan.

– Det är otroligt roligt att det lever och att vi får ett antal häftiga matcher framöver nu, säger Patrik Larsson.

Mer läsning