Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalstränaren efter dröminledningen: "Inga normala matcher"

/

Ljusdal tog sin tredje raka seger i upptakten av allsvenskan.
Och Patrik Larsson märker av skillnaden gentemot elitserien på mer än ett sätt.
– Det är inga normala matcher, säger Ljusdals tränare.

Annons

Ljusdal besegrade Västanfors med 5–1 på bortais. Siffror som skallrar om en komfortabel LBK-seger.

Och det var det väl förvisso, men det dröjde fram till matchminut 66 innan Ljusdal gick fram till 2–1. Och därefter rann det iväg. Att Ljusdal är tyngre i matchens slutskede spår Patrik Larsson kan komma bli en trend i fler matcher framöver.

– Det kommer vara så i många matcher i allsvenskan. Vi kommer att få slita hårt och många matcher kommer att avgöras efter 70 till 80 minuters spel. Det är en styrka att vi kan knyta ihop det på slutet. Vi visar det i dag och jobbar på med vårt, säger Larsson.

Läs även: Berglund saknar publiken – men gillar att vinna igen

I fjol ramlade Ljusdal ur elitserien och det är ingen hemlighet att skillnaderna mellan serierna är enorm. Och Patrik Larsson märker av den skillnaden på många sätt.

– Det är inga normala matcher det här. Det är hafsigt, tjafsigt och intensivt. Men vi håller oss coola och jobbar på hela vägen.

Den tjafsiga delen av matchen visade sig vid ställningen 1–1, alldeles precis innan Ljusdal tog ledningen. Då åkte Västanfors Stefan Jakobsson på ett grovt matchstraff.

– Han kör på Mattias Blom väldigt kraftfullt och får rött kort, säger Patrik Larsson.

Läs även: Törnberg LBK:s premiärhjälte

Efter det hade LBK alltså inga större svårigheter att manövrera hem segern, inte minst hänfört av Pär Törnberg som tydligt visade prov på sin kvalitet.

5–1 innebär att Ljusdal har inlett den allsvenska säsongen med tre raka segrar, och att man toppar serien.

– Det är klart att det känns bra, men samtidigt är det här ett nybygge, så det handlar om att klara av att vara bra över tid. Att fortsätta utvecklas och jobba hårt. Men det är klart att det känns bra med den här starten.

Mer läsning