Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål i slutminuterna gav Falu BS full pott i veckans matcher: "Det är riktigt starkt"

/

Fina isförhållanden inne i Rättvik Arena hjälpte Falu BS till segern i onsdagens derby.
Desto tyngre gick det ute på Lugnet på lördagen och den jämna matchen mot Gustavsberg avgjordes först i slutminuterna.
– Vi är lite ängsliga i första, vi vågar inte riktigt, menar Falu BS anfallare Micke Pettersson.

Annons

Senast mot Rättvik i onsdags vann Falu BS på bortaplan med förkrossande 9–1.

– Det var ju en urladdning och det kände vi ju, på torsdagsträningen så hade vi ändå med oss det och det var kul, sedan hade vi en liten vilodag i går men vi tycker väl att vi kommer relativt bra förberedda till den här ändå, säger Falu BS tränare Johan Hedberg och syftar på lördagens hemmamatch mot Gustavsberg.

De fina förhållandena från Rättvik Arena upprepade sig inte på lördagen, utan regn i luften gjorde isen på Lugnet desto sämre.

– Första halvlek präglas det ju av lite dåliga förhållanden, isen är ju lite hoppig och lite sträv. Vi kommer ju från en kanonmatch i Rättvik och vi har väl förmodligen de bilderna att vi vill att det ska se ungefär likadant ut, och det får vi väl inte till, analyserar Hedberg.

– Vi är lite ängsliga i första, vi vågar inte riktigt samtidigt som Gustavsberg tutar och kör med bollen, de vågade ju köra deras spel, menar Falu BS anfallare Micke Pettersson.

Efter 2–2 i paus får dock Falu BS upp farten i andra halvlek. Ett snabbt mål av just Pettersson följs av flera riktigt bra lägen för hemmalaget, bland annat ramträffar från målskyttens klubba.

– Ja, men de ville inte riktigt in mina skott, men det var skönt att få in ett skott i andra i alla fall.

Falu BS lyckades dock inte utöka ledningen, i stället var det Gustavsberg som kvitterade med tio minuter kvar av matchen och det blev en nervös avslutning för hemmasupportrarna.

– Det väl jämt spel därifrån, lite nervöst och isen blir återigen lite trögare och det blir jobbigt för oss, säger Johan Hedberg.

Med två och en halv ordinarie matchminut kvar klev dock lagkaptenen i Falu BS fram och räddade segern.

Emanuel Sundqvist tog sig på egen hand hela vägen fram och satte slutresultatet 4–3.

– Det är riktigt skönt att vinna i slutminuterna, att vi får till ett läge och får två poäng med oss, det tycker jag är riktigt starkt, säger Falutränaren.

Mer läsning