Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Sand är tillbaka i LBK: "Man har känt att man saknar någonting"

/
  • Mattias Sand har tränat med utvecklingslaget en tid – och är nu klar för en comeback i allsvenskan.

Mattias Sand och LBK kom inte överens om ett nytt kontrakt efter degraderingen i våras.
Men nu gör den 30-årige försvarsspelaren comeback i allsvenskan.
– Jag har svårt att se att jag kommer i någon matchform under det här året, säger han.

Annons

Mattias Sand har gjort 13 säsonger i elitserien och allsvenskan – företrädelsevis med Ljusdal, men även en sväng i Sundsvall med Selånger.

Efter Ljusdals degradering efter elitseriekvalet i våras lyckades han och klubben dock inte komma överens om en förlängning, vilket gjorde att den store och rutinerade försvarsspelaren helt enkelt lade ner sin bandy.

LÄS MER: Rutinerad back utan kontrakt

Tillfälligt, skulle det visa sig.

– Man tror att man ska ha mer tid, och det är klart att jag fått det med min familj och uppskattat det något enormt. Men man har liksom känt att man saknar någonting, det är svårt att avstå helt, säger han.

I LBK har man ett nystartat utvecklingslag, som bara tränar utan att spela matcher den här säsongen. Mattias Sand åkte till IP och var med på några träningar där när bandyabstinensen blev för påtaglig. Han gick inte under radarn särskilt länge...

– Det är ett härligt gäng, och jag fick upp glädjen direkt. Bland de första gångerna jag var där så kom Larsson (Patrik, LBK-tränaren) och frågade hur jag såg på framtiden, säger Mattias Sand.

Och i samband med torsdagens a-lagsträning så offentliggjorde klubben att han är tillbaka i laget och tillgänglig för spel i allsvenskan säsongen ut.

– Det är kul att vara tillbaka, sedan får vi se vad som händer, säger Mattias Sand.

LÄS MER: Sand spelade även libero förra säsongen

Hur tränad är du då, egentligen?

– Nja... Det är väl inte så att det har sprudlat träningstimmar liksom. Men jag har väl försökt hålla i gång.

När tror du att du spelar din första match?

– Jag har svårt att se att jag kommer i någon matchform under det här året. Nu ska jag vara med och träna, hitta lite passningar och även konditionen som ju är tappad någonstans. Det känns att man har en bit kvar, även om jag ju kan grunderna på något vis.

LÄS MER: Så gick det i Ljusdals senaste match

Mattias Sand har bara sett en träningsmatch på plats den här säsongen – men har ändå en bra bild över vad det finns för möjligheter.

– Jag har ju följt varje match hemifrån. Jag anser att vi har alla chanser i världen att komma till ett kval. Och sen vad som sker i ett kval... Där kan ju allt hända, säger han.

Ljusdals adelsmärke hittills under säsongen har varit försvarsspelet – tabelltvåan har släppt in minst mål av alla lag i serien. Mattias Sand är en utpräglad försvarsspelare.

– Jag vet inte alls hur det är tänkt faktiskt, och får lyssna på vad Larsson tycker. Jag vill inte komma och flytta på någon, och det kommer som sagt ta ett tag innan jag är i matchform. Jag anser att allsvenskan är en bra serie, och det är inte bara att gå ut och lalla, säger Mattias Sand.

LÄS MER: Tabellen i den norra allsvenskan

Mer läsning