Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybergs hattrick satte tonen mot Borlänge

/

Ljusdal följde upp fredagens starka insats mot Broberg med att slå allsvenska seriekonkurrenten Borlänge med 6–2.
Roligast av alla hade nyförvärvet Samuel Nyberg – som gjorde hattrick.
– I dag var det jättekul att spela bandy, säger 20-åringen.

Annons

Ljusdal föll med 1–5 mot Broberg på fredagen, där flera mål laget släppte in var rätt billiga. Så försvarsspelet överlag funkade bra även mot den typen av motstånd.

LÄS MER: Knackigt genrep för Broberg

Och då är det ju inga problem mot allsvenskt motstånd...

– Vi hade en bra känsla efter mötet med Broberg även om de var nåt nummer större än oss. Prestationen då var vi nöjda med. Vi satte försvaret bra mot Borlänge i dag och där får vi våra lägen från, säger Samuel Nyberg, som inledde sitt målskytte redan efter två minuter då han rakade in en retur för 1–0.

2–0 gjorde han i fritt läge efter inspel från Emil Melin och 3–0 kom efter en lyra från Melin som han tog med sig och satte dit innan ens en halvtimme spelats.

LÄS MER: Så ska nya Ljusdal ställa upp

– Det är ju framåt det hackat lite så det var skönt med lite islossning i dag. Det långa spelet funkade också och jag blev matad med bra bollar. Det är tråkigt att spela forward om man aldrig får vettiga bollar, jag är en humörspelare som måste vara delaktig om det ska bli bra, säger Samuel Nyberg.

Han är ny för i år och kommer närmast från spel med Söråker i division 1, eller egentligen ska vi väl skriva Sundsvall Hockeys J20 Elitlag.

– Jag har ju mest spelat hockey på slutet med Sundsvall där vi var nära superelit förra året. Men jag hade inte fått spela där ändå i år, så jag var i valet och kvalet hur jag skulle göra. Men inget hockeylag hörde av sig och när Ljusdal ringde kändes det bara roligt att börja med bandyn på allvar igen, säger Samuel Nyberg.

På söndag avslutar Ljusdal sin träningshelg med att möta division 1-laget Selånger. En speciell match för Samuel Nyberg.

– Jag har ju mött dem med Söråker och alltid fått stryk, så det vore fruktansvärt härligt att dänga dit dem och gärna rejält, säger han.

LÄS MER: Ljusdal tappade på slutet

Mer läsning