Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviks hemvändare om tiden i VSK: "Det har gjort mig mer hungrig"

/

Jesper Hjelm vann SM-guld med Västerås i våras.
Nu är han tillbaka i Allsvenska moderklubben IFK Rättvik, men 19-åringen har målsättningen klar för sig:
– Jag vill få chansen att komma tillbaka till Västerås.

Annons

Det var förra sommaren som Jesper Hjelm fick ett överraskande samtal.

Västerås klubbchef erbjöd honom ett kontrakt med storklubben.

– Han frågade om jag var sugen att komma till Västerås, träna med deras A-lag och det var självklart för mig, inget snack.

Jesper Hjelm, nu 19 år gammal, tränade och spelade ett par matcher med VSK förra säsongen men efter SM-guldet i våras kände både han och klubben att han behövde fortsätta sin utveckling på annat håll.

– Jag var inte där än, kunde inte riktigt vara med och konkurrera om platserna. Jag kände själv att det var bra att gå till Rättvik, jag kan lära mig mycket i Allsvenskan också och jag behövde det.

Klubbarna kom därför överrens om ett lån, där Jesper Hjelm spelar för dalalaget i Allsvenskan kommande säsong.

– Rättvik är ju min moderklubb och ligger mig varmt om hjärtat. Det är skönt att komma hem till vänner och familj.

LÄS OCKSÅ: Äldste sonen Hjelm kommer hem

Samtidigt lockar mästerklubben fortfarande.

– Jag vill göra en bra säsong i Rättvik och få chansen att kunna komma tillbaka till Västerås, säger 19-åringen, som har ett år kvar på kontraktet med VSK.

– Jag kom in bra i laget och har lärt mig jättemycket av tiden där. Det har gjort mig mer hungrig på ett sätt, på att man vill tillbaka.

Jesper Hjelm går från Svenska mästarna till en klubb som tvingats kvala sig kvar i Allsvenskan de två senaste säsongerna.

– Det är ganska stor skillnad, framför allt i farten. Allt går snabbare, och man har mycket mindre tid med bollen i Elitserien. Men jag är inte dominant så, det är mest att jag har fått koll på vad som krävs för att vara på den nivån.

IFK Rättviks tränare Gusse Bjernulf beskriver den 19-åriga hemvändaren som en glädjespridare, och han själv är inne på samma linje.

– Jag snackar mycket, försöker få alla att delta och skapa god stämning. På planen är jag en viljespelare som ger 100% hela tiden.

LÄS OCKSÅ: Isarna ställer till det i den Allsvenska premiäromgången

I onsdags tillkännagavs att IFK Rättviks seriepremiär i helgen flyttas till deras hemmaplan, och Jesper Hjelm, som spelade i Edsbyns juniorlag innan han värvades till Västerås, ser fram emot hemmapremiären mot Tellus på lördag.

– Det är väl tre-fyra år sedan jag spelade hemma i Rättvik sist, så det är jättekul att komma tillbaka och spela för Rättvikspubliken igen.

Och både han och laget har säsongens målsättning klara för sig:

– Vi ska bli bättre än förra året, och kval ska vi slippa. Allt annat än det är en bonus.

LÄS OCKSÅ: Bandypuls listar spelarna att hålla koll på i Norra Allsvenskan

Mer läsning