Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska stjärnan tvingas lämna Sverige – sportchefen: ”Det är ett stort skämt”

Det var tänkt att den ryska stjärnan Artyom Shekhovtsov skulle spela med Peace and love City den här säsongen. Men nu kommer beskedet att han tvingas lämna Sverige för att spela med Kampparit i Finland istället. Sportchefen Daniel Johansson är rasande över hur migrationsverket behandlat ärendet.

– Det finns ingen serviceinriktning så de skulle inte ens behöva telefoner, säger han om röran.

Annons

Inför bandysäsongen i Allsvenskan norra hade Peace & Love City fixat med ett lovande nyförvärv. Var tanken i alla fall. Artyom Shekhovtsov hade skrivit på, fixat boende och skaffat civilt arbete, men ärendet angående honom och hans arbetstillstånd fastnade hos Migrationsverket och möjligheten för hans medverkan i bandyklubben förstördes.

Sportchefen Daniel Johansson skickade redan i juli in papper för honom och då sa Migrationsverket att proceduren skulle vara löst inom 4-6 månader. Den tiden är nu passerad och Johansson tillsammans med Shekhovtsov blev då tvungna att gå tillväga på ett annat sätt.

– Det är varken vårt eller hans fel utan det har kärvat i det svenska systemet. Allt är ett stort skämt, vi skulle få klart allting till premiären men så blev det inte, säger han.

Ryssen hade blivit tilldelad en handläggare som skulle lösa hans situation men när ingen hörde något valde Johansson att försöka kontakta den här personen.

– Jag försökte ringa flera dagar men fick inget svar, då fick jag ringa chefen på avdelningen och det var då jag fick reda på att handläggaren var sjukskriven.

Fortsättningsvis berättar han att allt har skötts så dåligt och de aldrig fått klara besked från någon inom organisationen.

– Det handlade egentligen bara om att stämpla ett papper men kommunikationen har varit värdelös och jag känner att det inte finns någon serviceinriktning hos dem. De skulle inte ens behöva telefoner. Det är som att prata med robotar, man får ingen hjälp.

– Jag förstår att de har mycket annat att stå i men vi ville lösa det så han skulle få spela bandy. Eftersom allt blev så långdraget var vi tvungna att låta honom söka ny klubb. Därför spelar nu ryssen med Kampparit i Finland.

Relationen mellan Peace and love City och Artyom har hela tiden varit bra och sportchefen är tydlig med att han ska komma tillbaka så fort det är möjligt.

– Vi får försöka lösa det med Kampparit när det löser sig med Migrationsverket, för när det händer vill vi ha honom tillbaka.

När och om det gör det vill inte Johansson tänka på.

– Jag orkar inte ens spekulera kring det, vi står inte och faller som bandylag för det här utan vi har andra spelare som klivit fram och överraskat under försäsongen. Så det kommer inte påverka resultatet i tabellen.

Premiären för Peace & Love City i Allsvenskan är nu på lördag.

Mer läsning