Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker hemmaseger för Falu BS efter islossning i andra

Efter en målsnål första halvlek blev det islossning i andra och Falu BS gick ifrån till tredje segern för säsongen 7–2 hemma mot Spånga/Djurgården.

Annons

– Vi nöter ner dem. Djurgården tröttnar vad tiden lider och då kommer misstagen som vi kan utnyttja. Men vi har mycket mer att ge, framför allt defensivt, säger Falus BS tränare Johan Hedberg.

Falun fick en smakstart när Victor Janérs satte 1–0 redan efter 1.35 på pass av Mikael Jernberg. Men det blev första halvans enda mål.

– Vi var spelförande och gör det bra, men vi tullar lite på defensiven och de har livsfarliga kontringar. Det var chanser åt båda håll och 2–2 eller 3–3 kanske hade varit mest rättvist, säger Johan Hedberg.

Hemmaspelarna kom pigga ut även till andra halvlek. I andra minuten slog kapten Emanuel Sundqvist till och satte 2–0.

– Psykologiskt skönt att få det tidiga målet i andra. Det gav oss lite arbetsro, säger Johan Hedberg.

I takt med att Spånga/Djurgården tröttnade så lossnade det ordentligt med målskyttet för Falun. Kort efter att gästerna reducerat till 1–3 genom Michail Zaletaev i 72:a satte Falu BS spiken i kistan med två mål inom en minut till 5–1.

Siffrorna rann till sist i väg till klara 7–2. Faluns tredje seger för säsongen och befäst position i toppen av allsvenskan norra.

Klar seger trots att det finns mer att önska är ett styrkebesked av Falu BS. Och det fanns flera. Som att målen gjorde av sex olika målskyttar.

– Det är en styrka i laget och en trygghet. Många är delaktiga i vårt spel och vi hänger inte upp oss vid en eller några få som ska stå för målen. Skönt att om någon har en sämre dag, så finns det andra som kliver fram, säger Johan Hedberg, som lyfte fram en trio lite extra efter tisdagssegern:

– Patrick Kaemmerlé är en trygghet att längst bak, han gjorde flera bra räddningar när de kom i kontringarna. Sedan gör Jonas Wennerström en toppmatch, han är en av dem som lägger ner det där arbetet vi vill se defensivt och är vass offensivt, och Niklas Stjärnlöf, vår vänsterhalv är delaktig i mycket.

Mer läsning