Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger i en tuff seriepremiär för BS

Det var fjolårets tabelletta som tog emot fjolårets tabelltvåa då Falu BS gästade Katrineholm i den bandyallsvenska premiären under lördagen.
– Vi är jättenöjda med den här matchen, vi äter oss in den och vinner helt rättvist tycker jag, säger Falu BS tränare Johan Kruse.

Annons

Det började inget vidare för Falun som efter en 20 minuter var i underläge med 0-2 efter att Katrineholm varit det klart bättre laget. Isen började redan då bli sämre och båda lagen valde att gå över på att spela mer lyror. Ett spel som passade falulaget bättre i det skedet av matchen.

– Vi kom in i matchen genom bra krig. Micke Pettersson gjorde ett jättebra jobb i att få ner bollarna till spelare i fart. Så skapar vi flera situationer, säger Kruse.

Situationer som under den första halvlekens sista 15 minuter leder till tre falumål och därmed en ledning med 3-2. Katrineholm lyckas ändå kvittera i slutet av halvleken, ett resultat som enligt falutränaren Kruse är rättvist. Men till den andra halvleken bestämmer sig Falun för att förändra spelet.

– Vi bestämmer oss i halvtid för att hålla bollen längst isen och sluta att slå lyror så länge isen tillåter och det går ganska länge faktiskt.

Katrineholm väljer i stället att fortsätta slå lyror vilket gör att Falun tar tag i matchen både spel- och målmässigt. I slutskedet är ställningen ändå bara 4-5 och Katrineholm väljer då att flytta fram allt de har för att få in en kvittering. Samtidigt bjuds Falun på kontringslägen och ett av dem lyckas David Forssell utnyttja då han sätter slutsiffrorna 4-6.

– Det blir lite slumpmässigt i det läget, men jag tycker ändå att vi löser det bra och får ut bollen till sargen och därifrån gör inget lag på oss, säger tränare Kruse som också vill hylla en reserv som gjorde en stark match

– Henrik Andersson, som vaktade målet i dag eftersom Kaemmerlé är avstängd, gjorde en riktigt bra match. Han gör några riktigt vassa räddningar samtidgt som han får väldigt bra hjälp av försvaret i dag.

Mer läsning