Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sensationslaget Tellus kan ersätta Kungälv i elitserien: "Det är jätteintressant"

/
  • Bandypuls besökte Tellus träning under elitseriekvalet.

IFK Kungälv nekas elitlicens till nästa säsong.
Nu kan sensationslaget Tellus bli laget som får elitserieplatsen.
– Det skulle vara grymt häftigt, säger sportchefen Patrik Järmens om ett tänkbart Stockholmsderby på Zinken.

Annons

Strax efter klockan 11 på fredagen bekräftades Bandypuls avslöjande av Svenska bandyförbundet: IFK Kungälv får inte elitlicens till nästa säsong.

Det innebär att klubben kastas ur elitserien och att platsen blir vakant. På sportsliga grunder står allsvenska Tellus på tur som bästa kvallag av de fyra som inte nådde elitserien. Stockholmslaget tog sex poäng medan Boltic och Ljusdal tog två och Nässjö blev poänglöst.

– Puls, spännande... Personligen tycker jag att det är jätteintressant, men det är ett föreningsbeslut och en ny styrelse tillsätts nästa vecka, säger Tellus sportchef Patrik Järmens om läget som uppstått.

LÄS ÄVEN: Stort reportage om Tellus: "Ingen får betalt, alla får betala"

Samtidigt är han bekymrad över att beslutet att utesluta IFK Kungälv ur elitserien tagit för lång tid.

– Det är jätteolyckligt att det dragit ut på tiden. Vi har inte förvarnats någonting. Veckorna går och lagen gör klart med spelare och vi får ingen förhandsvisning. Det går för långsamt, säger han och utvecklar:

– Det har funnits killar på marknaden och det hade kanske varit ett attraktionsvärde att gå till Tellus i elitserien och inte i allsvenskan. Det är lika med sponsorer. Det hade varit en väldig skillnad om man vetat det här för fyra veckor sedan.

Skulle Tellus klara att gå upp i elitserien i dag?

– Bra fråga. Just i dag gör vi nog inte det. Ekonomiskt kanske inte är det stora bekymret även om pengar är en stor del, men jag tror att organisationen är en större karusell för oss. Vi skulle behöva få in engagerade människor runt omkring på ideell basis, säger Patrik Järmens.

I teorin kan ni spela derby mot Hammarby på Zinken i vinter?

– Det skulle vara grymt häftigt. Bajen spelade ju annandagsderby på hemmaplan i fjol, så i så fall förmodar jag att vi har hemmamatch. Bara där har du mycket ekonomi i en sådan match, det var väl 6 000 mot Kalix i vintras. Och rent krasst skulle det vara bra med två Stockholmslag, säger Patrik Järmens.

– Det är en häftig resa vi gjort. Lilla Tellus har gjort en helt annan grej än att betala ut löner som man inte klarar, vi har byggt det här på helt andra premisser. Men vi vill inte ta oss vatten över huvudet och riskera föreningen. Det är inte jag som tar beslutet om elitserien, och jag vet inte hur föreningen tänker där i dag.

Mer läsning