Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silly season i Dalabandyn – här är kontraktsläget i trupperna inför nästa säsong

/

Bandyns silly season har redan stått för ett par rejäla smällar, och arbetet med lagbyggena inför kommande säsong är i full gång.
Här är hela listan på läget i Dalarnas tre Allsvenska lag: spelarna som har kontrakt, de som bestämt sig för att lämna och de som är klara för nya klubbar inför nästa säsong.

Annons

IFK Rättvik tappar båda bröderna Hjelm inför kommande säsong. Talangerna Jesper, 19, och Viktor, 17, väljer spel i Elitserieklubben Vänersborg kommande säsong. Jesper har tidigare bland annat spelat i mästarklubben Västerås, och yngre brodern har bland annat ett VM-silver med P17-landslaget från i vintras.

– Båda de är ju mittfältare, så det är väl någon mittfältare in som vi håller på och kikar på och försöker fylla deras platser. Någon till som har varit med ett tag, vi har fortfarande ett väldigt ungt lag så vi vill ha någon som kan vara med och bidra med sin erfarenhet, säger Simon Westergren, en av flera ansvariga i IFK Rättvik.

Vi har tidigare berättat att Rättvik förlänger med målvakten Jimmy Svensson. Tidigare blev det även klart att backen Kalle Hammar blir kvar i klubben. I övrigt är det bara Emil Guldbrandsen som står under kontrakt inför nästa säsong.

– Vi har ett par stycken som kontraktet går ut på nu som vi måste omförhandla kontraktet med. Vi är ju ute och letar lite spelare, så är det ju.

Falu BS har redan skrivit de flesta spelare på längre kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Mittfältaren Victor Janérs lämnar dock för spel i södra Allsvenskan med Örebro SK, Jonas Wennerström flyttar till Karlstad och Boltic samtidigt som anfallaren Mikael Jernberg har aviserat att han lämnar och antagligen lägger klubban på hyllan (igen). När det gäller Niklas Stjärnlöf förs det diskussioner med om en förlängning.

– Vi har som ambition att försöka kunna lösa de flesta spelarbitar under april månad. Vi för diskussioner med spelare som absolut gör oss bättre och kan ta oss ett steg närmare eliten, säger Johan Hedberg, tränare i Falu BS.

Det ryktas bland annat att tre spelare från Borlänge ska vara på Falu BS lista.

– Det är självklart intressanta spelare, men de ska ju tillföra något i vår trupp också och ser man till Borlänge hade ju de en placering lägre än oss. Sedan kan det givetvis finnas individer i det laget som är intressanta, precis som i många andra lag, så så kan det väl vara, kommenterar Hedberg.

UPPDATERING 18/4: Mårdberg och Eriksson lämnar Borlänge för Falu BS: "Bättre att i alla fall få bra bandyspelare att stanna i länet"

I Borlänge har man redan presenterat säsongens första nyförvärv, målvakten Björn Hellman som lämnar Kalix i Elitserien för spel i Borlänge. Samtidigt lämnar målvakten Max Bergström för Broberg/Söderhamn, och Kevin Brown för Ljusdal.

Lämnar klubben gör även Johan Eltin, Lukas Mårdberg och Fredrik Eriksson. I övrigt förs det diskussioner med ett antal spelare som inte har kontrakt i dagsläget.

– Det är ju fler på väg in. Tittar man på vad som lämnar, Kevin, Johan Eltin, Lukas Mårdberg, Fredrik Eriksson, så är alla forwards, det är forwards initialt vi tittar på, säger Daniel Johansson, sportchef i klubben.

Ni har ju redan visat att ni tittar på spelare på Elitserienivå.

– Ja, det är minst hög Allsvensk klass. Jag ser det så här, ska man sticka ut hakan och vara lite kaxig så är jag rätt lack på två av de här killarna som har gått. Först och främst blir man "tråkigt att ni väljer det här", men sedan får man ju se det som att ett par av de här har ju inte direkt öst in mål, så istället för att se att folk lämnar så så ser ju jag möjligheten att kunna förstärka upp. Det finns luckor att ta in duktiga killar. Nu menar jag inte att de här inte var duktiga, men det finns luckor att kunna titta på spetskompetens framåt, gärna med Elitserierutin.

Mer läsning