Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista minuten-förlust för Falu BS – släppte in matchens sista skott

/

Sista omgången och bara en betydelselös plats i tabellen att spela om.
Matchen mellan Falu BS och Katrineholm var en ganska avslagen historia.
– Två lag som bara ville spela av det här, tyvärr, säger Falu BS tränare Johan Hedberg.

Annons

En fjärde- eller femteplats i tabellen var vad Falu BS och Katrineholm hade att spela om i den sista omgången. Inget av laget hade chans att klättra länge än så, och det var en ganska avslagen match på Lugnet.

Falu BS gick ut och dominerade i första halvlek, men lyckas inte sätta lägena.

– Det saknas kanske en, två procent för att de där bollarna ska gå in, att man är riktigt het och att det gäller allt, då hade vi nog satt de där chanserna, säger Falu BS tränare Johan Hedberg efter matchen.

Hemmalaget får ändå med sig ett sent ledningsmål i första halvleken, men i andra halvlek tar Katrineholm över och gör två snabba mål varpå Falun tar time out.

Det lönar sig, och laget skapar desto fler lägen. Efter Axel Janssons kvittering har Falu BS ett riktigt bra läge att få med sig båda poängen när David Forsell ordnar en straff med sex minuter kvar. När man i stället bommar straffen ser det ut att bli en kryss-match.

– Det var en sådan dag i dag. Det saknades nog någon procent i fokuseringen, säger Hedberg, och just det var nog vad det gjorde i matchens sista minut.

Med knappt 92 minuter spelade får Katrineholm med sig en hörna, domaren signalerar för matchens sista skott och bollen letar sig in mellan stolparna i Falu BS mål.

– Att den där sista hörnan slinker in, det sätter ju bilden av hur allting har sett ut, menar Hedberg, som summerar matchen:

– Det såg ut som att det var två lag som bara ville spela av det här, tyvärr.

En obetydlig fjärde- eller femteplats gjorde att inget av lagen visade upp något riktigt hett spel.

– Innan matchen vill man väl ha den men, man får ju inget extra av att komma på den positionen så det gör väl att det saknas den där sista udden.

Falu BS andra säsong i Allsvenskan summerar Johan Hedberg trots den snöpliga förlusten i sista omgången som en bra säsong.

– Jag ser det bara som en positiv säsong. Vi klarar av den, vi klarar det mål vi satt, topp fem, och då kan man inte annat än att vara nöjd.

Mer läsning