Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson har fått svar på mystiska sjukdomen: "Det är borrelia"

/

Ljusdals målvaktsprofil Jonas Svensson har fått svar på vad han lider av för sjukdom.
– Borrelia får man av fästingbett och jag fick svaret att fästingbetten kan jag ha fått redan för ett par år sedan och att det legat och lurat i kroppen, säger 32-åringen till Ljusdals BK:s hemsida.

Annons

Ljusdals målvakt Jonas Svensson, med många säsonger i elitserien på meritlistan, har inte spelat bandy sedan annandag jul borta mot Haparanda.

Sedan har han gäckats av först ryggont sedan uppsvullnade kroppsdelar som armbåge, knä och fot.

Trots massor av prover har man inte vetat vad det handlat om – förrän nu. Det Jonas Svensson drabbats av är borrelia.

– Jag har varit på lab och tagit prover mest varje dag och läkarna stod lika frågande som jag vad det var för fel. Ända tills i slutet av förra veckan när svaret kom: det är borrelia. Och då frågar man sig förstås borrelia? När det är 20 grader kallt ute. Borrelia får man av fästingbett och jag fick svaret att fästingbetten kan jag ha fått redan för ett par år sedan och att det legat och lurat i kroppen och sedan slagit till när immunförsvaret blivit lågt, säger Jonas Svensson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Ljusdals målvakt om sjukdomen: "Kan inte säga vad det beror på"

Just nu tar han sig fram med hjälp av kryckor, och lider fortfarande av svullnad och trötthet.

– Jag klarar att vara uppe knappa timmen, sen är det sängen som gäller. Det är jäkligt trist, det ska alla veta och jag klarar inte ens att titta på LBK:s hemmamatcher. Jag har varit upp på IP några gånger, men fått åka hem efter en stund, säger han.

En återkomst till bandyn, där han är given etta i Ljusdals mål, är avlägsen.

– Det är omöjligt att säga i dag. Som läget är nu så känner jag mig lite gladare och i den bästa av världar så är det tecken på en vändning. Jag kommer inte att ge upp för bandy är ju så fantastiskt roligt, säger han.

LÄS MER: Lång intervju med Jonas Svensson

Serieledande Ljusdal, med Axel Nilzon i målet , möter Katrineholm borta på fredagskvällen. LBK har fyra poäng ner till tvåan Tellus – och har sju poäng tillgodo ner till kvalstrecket.

LÄS MER: Tabellen i norra allsvenskan

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning