Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg om att lämna Ljusdal: "Inga kommentarer, då behöver det inte bli något"

/
  • Pär Törnberg medger att intresse finns – men vill inte kommentera till exempel kontakten med SAIK.

Om lite drygt en vecka stänger transferfönstret i svensk bandy.
Frågan är om Pär Törnberg kommer spela säsongen ut i allsvenskan och Ljusdal?
– Det ligger inte bara på mitt fat. Jag är skriven i LBK, säger den 34-årige poängligaledaren.

Annons

Pär Törnberg blev efter många om och men klar för spel i allsvenskan och Ljusdal. Och där har den tidigare Bollnäs-, Edsbyn- och Villaspelaren övertygat rejält – han har stått för 29 poäng på 13 matcher, vilket ger en poängligaledning i den norra allsvenskan.

Har du varit mer eller mindre överlägsen än du trodde?

– Helt ärligt så trodde jag inte att jag skulle vara överlägsen, och det har jag inte varit heller. Men det är klart att jag varit drivande i ett ungt lag, säger Pär Törnberg.

– När jag spelade i Villa tittade jag en del på allsvenskan, den södra serien. Det är många spelare som är bra på skridskorna och bra på att skjuta, det är vältränade grabbar. Den största skillnaden är väl organisationen sammantaget i elitserien. Där är det högre klass, och man möter världens främsta spelare, säger han.

LÄS MER: Törnberg tror inte på poängligaseger

15 april till 15 januari är övergångsperiod i svensk bandy. Från 16 januari till 31 mars får inga övergångar ske, då fönstret är stängt. Pär Törnberg har ingen klausul i sitt kontrakt med Ljusdals BK som säger att han får lämna för en elitserieklubb.

Hör klubbar av sig nu?

– Nu har det varit lite lugnare än innan i alla fall. Det ligger inte bara på mitt fat, jag är skriven i LBK, säger han.

LÄS MER: Törnberg i lång intervju med Bandypuls

Innan Pär Törnberg till slut valde Ljusdal i höstas var han bland annat på besök hos Sandvikens AIK. Hur kontakten där ser ut nu vill han inte säga något om.

– Det är enkelt, det är inga kommentarer. Då behöver det inte bli något, säger han.

LÄS MER: Törnberg hjälte i ovan annandagsmatch

Ljusdal leder serien fyra poäng före Falu BS – och också med fyra poäng i marginal ovanför kvalstrecket. Nio matcher återstår i den norra allsvenskan.

Det börjar lukta kval för Ljusdal, det här ska väl gå vägen?

– Det här är väl ett tråkigt svar, men vi får ofta kriga och matcherna avgörs med en kvart kvar. Vi har många av de främsta lagen i serien kvar att möta, som Falun och Tellus. Det kan gå snabbt.

LÄS MER: Törnberg spelar non stop i allsvenskan

På trettondagen möter Ljusdal bottenlaget Gustavsberg hemma på IP.

Två säkra poäng?

– Kommer vi upp på den nivå vi spelat med vår organisation så behöver dom nog vara väldigt bra för att slå oss, säger Pär Törnberg – kvar i Ljusdal.

I alla fall tills vidare.

LÄS MER: Bäckman inför säsongen: "Törnberg kommer ha lekstuga"

Mer läsning