Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen Skarps stortrivs i allsvenskan: "Vi har en otrolig spets"

/

Ljusdal tog säsongens sjunde seger.
Men det tog tid innan Gustavsberg vek ner sig.
– Det är lite så i den här serien, skillnaden mellan lagen är inte större, säger veteranen Daniel Skarps.

Annons

Att spela i allsvenskan är en ny erfarenhet för 39-åringen. Visserligen gjorde han en säsong med Vindhemspojkarna när seklet var ungt, men allsvenskan då och nu är inte samma sak.

– Då var det väl kanske som division 1 är nu. Vi var ett kompisgäng som tränade en gång i veckan och åkte runt och vann. Nu är det en helt annan nivå, alla åker bra skridskor och är hyggligt utbildade spelare, säger Daniel Skarps.

Är det roligt då?

– Ja det tycker jag. Som mot Gustavsberg där vi kommer till en jättefin arena med suverän is. Där blev jag positivt överraskad. Så det är en kul grej, att få se lite nytt.

LÄS MER: LBK föll i toppfajten

Dessutom bra mycket roligare på ett annat sätt...

– Det går inte att jämföra med förra säsongen. Det tar på psyket att åka runt och förlora som vi gjorde då, nu vinner vi om vi gör en bra prestation, det räckte inte alltid i elitserien. Så det var en konstig känsla ifjol som man slipper nu.

Mot Gustavsberg så blev det en målmässigt tät fajt fram till slutet av andra halvlek. Först när Samuel Nyberg satte 3–2 i 70:e minuten började det på allvar tippa över till Ljusdal, som till slut rann ifrån till seger med 6–2

– Det tog sin tid, det känns så lite i den här serien. Skillnaden är inte större. Men i dag hade vi kontroll hela tiden och skapade mycket chanser, säger Daniel Skarps, som menar att trots en bra säsong så här långt så fattas det en del innan Ljusdal är framme vid maxfart.

– Det är svårt att säga hur långt vi har kommit, vi får det inte att stämma över 90 minuter, vi söker lite fortfarande och vi har fått en till dimension när "Pärtan" (Pär Törnberg) kom in. Vi har mycket kvar innan vi är på högsta nivå.

LÄS MER: "Vi måste lära oss ta ett andetag"

Hur mycket betyder han för er?

– Pär kör ju själv från hörnflagga till hörnflagga om det behövs, det är en otrolig spets. Efter mig eller Bejja (Johan Berglund) är han bäste spelaren i allsvenskan. Och Jonas Svensson är överlägsen i mål i den här serien. Vi har en otrolig spets.

Hur långt tror du det kan bära?

– Det vore kul med ett kval till våren. Då får vi ett kvitto på att vi är på rätt väg och man får mäta sig med elitserielag igen. Det vore häftigt.

LÄS MER: Så är ställningen i allsvenskan

Mer läsning