Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu avgörs Falu BS kvalöde

/
  • Kapten i Gripen är en gammal BS-kändis. Marcus Hillukkala spelade i Faluklubben säsongen 2009/10.

Två kvalmatcher spelade – två förluster inkasserade.
Falu BS spelar med kniven på strupen i tisdagens bortamöte mot Gripen Trollhättan.
– Vi behöver två poäng, säger assisterande tränaren, Johan Hedberg.

Annons

Hittills har Falu BS ställts mot Elitseriemotstånd i kvalet, då Sirius (3–5) och Ljusdal (2–6) varit för starka.

– Det var ett litet energitapp i Ljusdal, men det var bra fart på träningen i dag. Vi hade tänkt köra en lite lättare träning, men killarna tryckte på bra. Det känns som att vi är tillbaka igen, konstaterar Johan Hedberg.

Tisdagens bortamatch mot Gripen Trollhättan blir hyperviktig och allt talar för att den är BS sista chans att haka på topplagen.

– Ja absolut, visst är det väl det. Vi behöver två poäng om vi ska vara med i striden om de två första platserna. Men utifrån Gripens målsättning – att vilja ta sig upp – jämfört med vår målsättning från början, så är det verkligen en måstematch för deras del. Pressen ligger fullständigt på dem.

Gripen Trollhättan kommer med en stark säsong i den södra allsvenskan i ryggen. Facit på 22 matcher blev 21 segrar och bara en förlust.

– En torsk och väldigt mycket mål framåt. Samtidigt har de spelat jämna matcher mot lagen som de har runt omkring sig och de stora siffrorna har kommit mot de sämre lagen. Men visst är det väl imponerande med en förlust, det får man lov att tillstå.

Hur bra koll har ni på Gripen?

– Vi har inte sett dem live, men vi har sett någon match på nätet och har lite information om dem. Jag tycker att vi är väl förberedda och vad de har för styrkor och svagheter.

– I en kvalserie är det mycket detaljer som styr, så man måste damma av lite ess i rockärmen för att kunna lyckas. Vi har några idéer på vad vi tror kommer att göra att vi ska lyckas mot Gripen. Men framför allt måste vi upp med energin i vårt eget arbete. Det är som ett lag vi har byggt hela den här säsongen, och det är väldigt viktigt för oss.

I Gripen är det en gammal BS-bekanting som anför styrkorna. Backen Marcus Hillukkala spelade i Falu BS säsongen 2009/10, men är numera lagkapten i Gripen.

Hillukkala var dessutom på väg tillbaka till BS 2011, efter en säsong med Ale-Surte, men valde i sista stund i stället att skriva på för Gripen.

Mer läsning