Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenska laget ligger risigt till – då kommer Mayborn tillbaka: "Jag får försöka gjuta mod i de unga"

Tidigare elitserieprofilen Alexander Mayborn slutade med bandy efter förra säsongen.
Men efter tre matcher i division 1 är han nu tillbaka på allsvensk nivå.
– Jag kan bidra med inställning, rutin, spelteknisk kvalité och ett lugn på isen, säger han till ttela.se

Annons

I Vänersborg med omnejd finns det möjligheter till bandyspel på flera nivåer; IFK Vänersborg i elitserien, Blåsut i allsvenskan och Vargön i ettan.

Alexander Mayborn, som har spelat elitbandy för Gripen, Vänersborg och senast i Sirius (där han kanske blev som mest profilstark) tänkte runda av sin karriär efter den förra säsongen.

LÄS MER: Mayborn om tvåstadsderbyt som väcker känslor

Men så var han ändå tillbaka den här säsongen – i division 1-laget Vargön, där han på tre spelade matcher stått för 10 poäng hos det serieledande laget.

– Jag skulle ju sluta, men bandy är roligt och jag hade kompisar i Vargön. Spelade tre matcher där, men nu har jag snackat med Pavel (Franz, tränaren i Blåsut) och han vill ha mig tillbaka, säger Alexander Mayborn till ttela.se

Blåsut, där Alexander Mayborn stod för sammanlagt 106 allsvenska poäng säsongerna 13/14 och 14/15, har hamnat skrynkligt till i tabellen, och parkerar nu som nästjumbo med sju inspelade poäng på 14 omgångar.

LÄS MER: Mayborn på läktaren när Fall mötte sitt gamla lag

Alexander Mayborn har tidigare haft problem med ett knä, men har nu tränat ordentligt de senaste veckorna.

– Jag vill hjälpa Blåsut i den mån jag kan. Jag kan bidra med inställning, rutin, spelteknisk kvalité och ett lugn på isen. Jag får försöka gjuta mod i de unga och göra dem ännu bättre, säger han.

TTELA frågar honom om han är spelsugen:

– Jättesugen! Jag hade inte hoppat på det här om jag inte trodde mig kunna tillföra något. Jag vill ju att Blåsut ska hänga kvar, det är viktigt för bandyn i stan, säger han.

Alexander Mayborn väntas göra allsvensk comeback på lördag när Blåsut lirar hemma mot Nitro/Nora. Där spelar för övrigt en annan tidigare elitserieprofil som valt att runda av en lång karriär i näst högsta serien – förre Villaspelaren Jesper Bryngelsson.

LÄS MER: Profilen listar södra seriens bästa spelare

Mer läsning