Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kris i Kungälv – ansöker om hjälp med miljonlån hos kommunen

IFK Kungälv degraderades till allsvenskan i våras.
Nu fortsätter krisen.
Klubben har ansökt om att Kungälvs kommun ska gå i borgen för ett lån på 1,8 miljoner, enligt Göteborgs-Posten.

Annons

I april skakades bandy-Sverige av beskedet att IFK Kungälv nekats elitlicens och att laget därmed skulle degraderas från elitserien. Klubben överklagade beslutet, men utan framgång.

Nu står Kungälv inför en säsong i allsvenskan – och de ekonomiska problemen är fortsatt allvarliga. Enligt Göteborgs-Posten har klubben vänt sig till kommunen för att de ska gå i borgen för ett lån på 1,8 miljoner kronor. Det bekräftas av IFK Kungälvs nyvalda ordförande Stefan Strand.

Om kommunen avslår ansökan kan det vara slutet för den anrika klubben.

– Då blir det tufft. Situationen är allvarlig – lånet är helt enkelt nödvändigt för att klubben ska överleva, säger Stefan Strand till gp.se.

Han vill varken kommentera om skulderna är större än de 1,8 miljoner som klubben vill låna eller om IFK Kungälv blir skuldfritt om lånet beviljas. Stefan Strand poängterar dock att lånet inte ska finansiera någon ny verksamhet. Det är skulderna som ska bort.

– Sedan måste vi jobba från grunden, bygga upp verksamheten igen och satsa på våra ungdomar. Det kommer att ta tid men är nödvändigt, säger han till gp.se.

Mer läsning