Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson bakom allt när Villa krossade Hammarby: "Vi gör en del snygga grejer"

Åtta matcher på tre veckor.
Sju matcher på hemmaplan av totalt tio.
Men Villa öser på i samma takt som spelprogrammet.
– Det är klart att det påverkar vårt snitt, säger tremålsskytten Daniel Andersson om det tighta matchandet på hemmais.

I en intervju med Bandypuls förra veckan berättade Daniel Andersson att omställningen från "yttervinge" till anfallare inför den här säsongen inte hade varit helt enkel.

Men av svårigheterna syns inte mycket.

När Villa körde över Hammarby med 10–4 på onsdagskvällen låg anfallaren bakom nästan allt. Förutom sina tre fullträffar stod han för två assist och ordnade även två straffar som sköts av David Karlsson, som förvaltade en (1–0) av dem.

– Det känns så klart bra när man har bollen, det är roligare att spela då. I dag är det en typisk match där det känns ganska segt först och sedan gör vi två baljor från ingenstans, då får man energi och växer lite grann. Hade våra mittfältare och försvarare sett luckorna jag såg hade det blivit några mål till, säger Daniel Andersson, som trots stora siffror bara hade gott att säga om Hammarby.

– De kommer hit och bjuder till och är riktigt bra första kvarten. Vi gör mål på de enda två chanserna vi har och det tar udden på deras sätt att driva på, det dör ut lite. Resterande del är vi numret större, de är inte nära att hota oss alls i andra när vi gör en del snygga grejer.

LÄS ÄVEN: Bandypuls körde superlive – rapporterade från alla sex matcher på onsdagen

Villa Lidköping har nu spelat tio matcher och toppar elitserien före Sandviken som har en match mindre spelad. Trots ett pressat spelschema, med åtta matcher på tre veckor hittills i november, känner sig Daniel Andersson inte märkbart sliten.

– Vi har nyspolat i arenan och bra förutsättningar, så vi behöver inte åka på dåliga isar. Så vi känner oss ganska fräscha.

Att ni redan har spelat sju av tio matcher på hemmaplan, vad tycker du om det upplägget?

– Det är inget jag kan påverka, men det är väl lite svårt att kräva av barnfamiljer och de som kommer och tittar att de ska lägga 1 200 spänn på bandy en månad. Det är klart att det påverkar vårt snitt och antalet åskådare som besöker oss, säger Daniel Andersson.

Bollnäs borta på fredag innan en veckas matchledigt. Tankar?

– Man går inte händelserna i förväg när det är så här tätt. Vi tycker alltid att det är tufft på Sävstaås. Vi snorungar här nere är ju bortskämda som får spela inomhus och dåligt väder och sådär påverkar oss negativt. Men vi får ta på oss en halsduk om det blir minusgrader.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Hammarby 10–4 (4–1)

Målen: 1–0 (2) David Karlsson, straff, 2–0 (16) Christoffer Norin, 2–1 (22) David Pizzoni Elfving, 3–1 (34) Daniel Andersson, 4–1 (39) Daniel Andersson, 5–1 (59) David Karlsson, 6–1 (62) Joel Broberg, 6–2 (73) Joakim Johansson, 7–2 (75) David Karlsson, 8–2 (79) Daniel Andersson, 9–3 (81) David Karlsson, 9–4 (89) Rolf Larsson, 10–4 (90) Jesper Eriksson.

Hörnor: 2–5.

Utvisningar: Villa, 2x10. Hammarby, 5x10 (varav tre renderade i lindrigt matchstraff för Robert Rimgård).

Publik: 2 903.

Domare: Niclas Skog.