Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson efter Edsbyns upphämtning: "Måste fått hjärnsläpp som tar såna utvisningar"

Det var en kväll när ingenting stämde.
Därför stannade Edsbyns segerrad vid sex matcher.
– Vi är jättenöjda med en poäng i slutändan, det var motlut och tufft hela matchen, säger Hans Andersson efter 5–5 mot Hammarby.

Annons

Det märktes rätt tidigt att det skulle bli en jobbig onsdag för Edsbyn. Ett dicsiplinerat Hammarby bjöd inte på någonting och var ruggigt effektiva.

Att Jocke Svensk gjorde 1–0 redan efter två minuter för Edsbyn skakade inte gästerna som vände och hade 2–1 i paus efter två mål av Klas Nordström.

– Det var motlut och tufft hela matchen, det hackar för oss och det brukar bero på något, det får vi rätta till till nästa match. Nu kommer den helt plötsligt. Artt ha sju raka utan förlust i ryggen inför den är starkt, säger Hans Andersson och tänker på fredagens derby hemma mot Bollnäs.

Vad beror det på att det blev så pass segspelat för er?

– Det beror på att man inte är riktigt här och nu, blir det nån procent ner så studsar det lätt emot.

Edsbyns tränare Thomas Liw försökte väcka liv i sitt lag med en tidig timeout vid ställningen 1-1, men inte ens det gav någon extra energi.

– Men det är ändå skönt att vi tar tidiga timeouter, man känner ju som spelare där ute att man måste ta ett kollektivt omtag, säger Hans Andersson.

Edsbyveteranen svarade för två mål i den andra halvleken som gav 2–2 och 3–3 innan Hammarby såg ut att säkra två poäng. David Pizzoni Elfving gjorde 4–3 på hörna och när Kalle Mårtensson snygt spelade fram Jesper Jonsson till 5–3 var det ridå för Edsbyn – som inte kom någon vart och kändes tunna och sårbara bakåt.

Men då, med tio minuter kvar kom gratischansen. Tre raka utvisningar för Hammarby gjorde en slutforcering enklare för Edsbyn.

– Jag vet inte, de måste fått hjärnsläpp som tar såna utvisningar när det står 3–5, att slå bort bollen har väl varit utvisning några år. Det är inget snack om saken att det blir lättare när de är tre man kort på slutet, säger Hans Andersson.

I 89:e minuten kunde Tommi Määttä göra 4–5 med ett tungt distansskott, och i slutet av tilläggstiden så kom 5–5. Tuomas Määttä frispelade Jonas Edling, vars avslut tog i magen på Patrik Hedberg i Hammarbymålet. På returen kunde sedan Määttä raka in bollen i öppet mål.

Edsbyn har nu sju raka matcher utan förlust inför derbyt mot Bollnäs.

– Ingen aning när det hände senast, jag har så dålig koll på resultat, men det känns som det kan vara 08/09 det hände senast. Vi har ju tre borta idag, och det visar ju vår bredd i år att vi kan vara med i matcherna trots såna saker, säger Hans Andersson, som hoppas att trion Fredrik Åström, Daniel Liw och ljumskskadade Mattias Hammarström är tillbaka i spel på fredag.

Då avgörs det första slaget om Hälsingland.

Matchfakta

Edsbyn–Hammarby 5–5 (1–2)

Mål: 1–0 (2) Joakim Svensk, 1–1 (11) Klas Nordström, 1–2 (39) Klas Nordström, 2–2 (55) Hans Andersson, 2–3 (57) Kasper Milerud, 3–3 (63) Hans Andersson, 3–4 (64) David Pizzoni Elving, hörna, 3–5 (74) Jesper Jonsson, 4–5 (89) Tommi Määttä. 5–5 (90) Tuomas Määttä.

Utvisningar: Hammarby 2x10, 1x5.

Hörnor: 7–6.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1 402.