Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson hyllar Löfstedt inför mötet med Vetlanda: "Han spelar i fel lag"

Villa slopade diamanten för att spela med två anfallare.
Då fick Daniel Andersson byta från "vinge" till forward.
Nu har han gjort tolv mål på sex matcher.
– Det har varit en stor omställning, säger Villa-stjärnan, som hyllar Johan Löfstedt inför kvällens möte med Vetlanda.

Villa Lidköping hade en suverän höst med guld i Svenska cupen och final i World cup.

Elitseriestarten har varit spelmässigt tyngre, även om laget vunnit fyra av sex matcher. Både tränaren Johan Sixtensson och landslagsförsvararen Martin Johansson har varit inne på att den långa cuphelgen i Sandviken slet på truppen och att det har påverkat prestationerna under säsongsinledningen.

Men inför onsdagens möte med Vetlanda vill anfallaren Daniel Andersson begrava det som nästan har växt fram som en klyscha på slutet.

– Det känns som att det är ett nytt kapitel nu, så vi får lägga ner det där snacket. Så pass bra är vi att vi ska kunna kräva det av varandra och tagga upp nån nivå till, säger han.

Daniel Anderssons form har följt lagets under seriestarten. Med tolv mål på sex matcher ligger han trea i skytteligan efter lagkamraten David Karlsson och Erik Pettersson. Ett bra facit för 33-åringen som spelar i en helt ny roll jämfört med i fjol.

– Villa har spelat diamant senaste sju-åtta åren med en ensam spets och två vingar. Nu spelar vi med två forwards. Det har varit en stor omställning och det har varit lite svårt. Jag har haft oförskämt mycket boll tidigare säsonger men inte lika mycket nu, även om det säkert finns folk på sidan som tycker att det är tillräckligt ändå, säger han.

LÄS ÄVEN: Karlssons nya milstolpe: 800 elitseriemål

Inför förra säsongen anslöt Johan Esplund, som utsågs till Årets man 2015, till Villa från Västerås SK. I våras fick skyttekungen David Karlsson samma utmärkelse. När Daniel Andersson, Villas stora affischnamn de senaste åren, får frågan om han flyger lite mer under radarn i offensiven numera blir han först något raljant.

– Det är för lite rubriker. Det skär i hjärtat och svider i hela kroppen. Det måste vara tråkigt att spela med andra så bra spelare, eller hur?

Sedan fortsätter han:

– Nä, men det är väl jättebra. Det är fler spelare att hålla reda på i dagens Villa. Tidigare har vi spelat lite mer primitivt. Även om vi har varit ett attacklag så har vi gått med mindre folk framåt än vad vi gör i dag.

Mot Sirius var Martin Johansson tillbaka efter avstängning. Vad betyder han för laget enligt dig?

– Jag vet inte. Jag får inga bollar av honom ändå, så det är ingen skillnad, säger Daniel Andersson med ett skratt.

– Han är Sveriges och kanske världens bästa libero, så de flesta lagen hade saknat honom. Han är helt galet bra i en mot en och löser en hel del saker på egen hand. För övriga försvarare i laget känns det tryggare med honom, han gör dom bättre. Eller han gör hela laget bättre skulle jag säga.

LÄS ÄVEN: Johansson efter comebacken: "Har längtat till det här"

I kvällens hemmamatch förväntar sig Daniel Andersson ett som vanligt omställningsstarkt Vetlanda, just nu på tionde plats med bara en seger på fem matcher.

– De kommer så småningom. Vetlanda har ett för bra lag för att ligga där de ligger i tabellen. Offensivt är de strålande, sedan går de hem rätt tufft med alla spelare och gör det bra när de försvarar.

En spelare som Johan Löfstedt, vad säger du om honom?

– Han spelar i fel lag, han ska ju spela med oss. Han besitter egenskaperna som en spelare ska ha i den positionen: Rapp på rören, bra skott från båda håll, bra blick, farlig på fasta situationer och en jävligt fin kille. En ambassadör för bandyn, säger Daniel Andersson.

Matchen, som är senarelagd till klockan 19.30, liverapporteras på Bandypuls.