Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anfallarens måltorka är över – men Bollnäs tappade segern i snön mot Hammarby

Förra säsongen gjorde Christian Mickelsson 36 mål i elitserien.
Den här hösten dröjde det till den fjärde omgången innan han lyckades näta.
– Funkar det inte så är det klart att man inte mår riktigt bra, säger han efter 4–4 hemma mot Hammarby – en match som avslutades i snöväder.

LÄS MER: Bandypuls liverapport från Sävstaås

36 mål – och med det en sjundeplats i elitseriens skytteliga.

Det var vad Bollnäsanfallaren Christian Mickelsson mäktade med förra säsongen.

I den här har han inlett med att gå mållös från de tre första matcherna – krysset mot Vetlanda, förlusten mot Sandviken och segern mot Sirius.

– Jag är ju till för att göra mål. Funkar inte det så är det klart att man inte mår riktigt bra. Det är ju det jag är värvad för att göra, säger 32-åringen.

Vad är det som inte har funkat?

– Ja du... Jag har ju haft några ströchanser, men det har inte funkat helt enkelt. Så är det ibland, och nöter man på så lossnar det väl lite i alla fall.

Christian Mickelssons första mål för säsongen kom i den 37:e minuten hemma mot Hammarby – och betydde kvittering till 1–1.

– Det är faktiskt en skitträff, där jag lobbar målvakten lite, säger han.

LÄS MER: Snökaos hindrade Hammarby

Daniel Berlin ordnade Bollnäsledning med 2–1 innan paus – och där såg det ut som att matchen som skjutits upp en halvtimme på grund av vädret såg ut att bli snöfri.

Men i andra halvleken kom snön igen, och Bollnäs såg ut att kunna avgöra matchen. I början var Christian Mickelsson inblandad i ett ganska konstigt skeende i matchen. Framspelad av Daniel Berlin rundade Christian Mickelsson målvakten Patrik Hedberg och satte 3–1. Trodde han i alla fall.

– Det vete fasen alltså, den känns så där faktiskt, säger Christian Mickelsson om offsideblåsningen.

Strax därefter: framspelad av Per Hellmyrs, och trots att han var upphakad så behöll Christian Mickelsson bollen och skulle precis lägga in den. Då blåstes det för straff...

– Vi gjorde ju mål ändå där. Men det är tyvärr inte många domare som har spelat, så de har kanske inte så mycket spelkänsla, säger Christian Mickelsson.

LÄS MER: Så gick det i alla kvällens matcher

Hammarby åt sig ikapp till 3–3 – sen gjorde Christian Mickelsson sitt andra mål i matchen och för säsongen, mycket rappt framspelad i djupet av Per Hellmyrs.

– Jag ser tidigt att han ska slå den, så det vara bara att ligga rätt, säger Christian Mickelsson.

Men hans 4–3-mål skulle inte bli värt två poäng. För i den 90:e minuten satte Robert Rimgård sitt andra mål från 70 (!) meter i snöyran på Sävstaås.

– Det blir sådana situationer i en sådan här match. Vi får inte de där lätta målen, men det får dom. Men dom är bättre på att slå långbollar än oss, säger Christian Mickelsson, besviken över att detta var den andra hemmamatchen i rad som Bollnäs får spela i snöväder.

– Det såg bra ut i dag. Men matchen var ju försenad i 30 minuter, det var det som ställde till det. Annars hade vi klarat oss stora delar, säger han.

När gick du mållös så här länge senast?

– Det har väl inte hänt jättemånga gånger, men någon gång ska väl vara den första.

LÄS MER: Rimgård hjälte från 70 meter – två gånger om

Matchfakta – Elitserien

Bollnäs–Hammarby 4–4 (2–1)

Målen: 0–1 (21) Robert Rimgård, hörna, 1–1 (37) Christian Mickelsson, 2–1 (42) Daniel Berlin, 3–1 (51) Patrik Nilsson, straff, 3–2 (67) Joakim Johansson, frislag, 3–3 (85) Robert Rimgård, frislag, 4–3 (88) Christian Mickelsson, 4–4 (90) Robert RImgård, frislag.

Utvisningar: Bollnäs 1x10, 1x5, Hammarby: 3x10.

Hörnor: 10–9.

Domare: Andreas Broberg.

Publik: 1 128.