Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anfallarens sanslösa målskytte fortsätter – Pettersson satte fyra i premiären

Omskolad till anfallare gjorde han 28 mål i de riktiga försäsongsmatcherna – och siktar på skytteligatiteln i allsvenskan norra.
Jonas Pettersson levde upp till sina ord i seriepremiären borta mot UNIK.
– Man får åka lite i djupet och få lite bra passningar och göra mål, säger målkungen som gjorde de fyra första målen i matchen – och hade bud på ännu fler.

LÄS MER: Här är profilerna att hålla koll på i allsvenskan

– Det väl ett litet mål jag har själv att vara i toppen av skytteligan i allsvenskan... eller vinna den.

Så sa svensk försäsongsbandy stora målkung Jonas Pettersson, som sköt 28 mål under försäsongen, till Bandypuls innan seriepremiären av allsvenskan.

Ljusdal är storfavorit till att vinna serien – men det visade laget kanske inte i början av matchen mot UNIK i seriepremiären i Relitahallen.

Det tog nämligen en kvart innan LBK ens företog sig något i offensiven mot UNIK som var bättre under första kvarten.

– Det är en premiärstart, lite halvknackigt och stressat. Men vi hittade in i det ganska snabbt, säger Jonas Pettersson, som till den här säsongen skolats om till anfallare.

TV: Se intervjun med tränaren Patrik Larsson efter premiärsegern

Målvakten Jonas Svensson fick bland annat göra en kvalificerad räddning – och Ljusdal klarade en dubbelhörna efter denna.

LÄS MER: Målvaktens väg tillbaka

Den lite sega starten kunde dock Ljusdal skaka av sig, och ta mer och mer kontroll över matchen. När man väl började skapa, ja då var han där, Jonas Pettersson...

Han gjorde sina och lagets fyra (!) första allsvenska mål den här säsongen. Det första i friläge på lyft från Olle Sundin, det andra i öppet mål på passning från Samuel Nyberg, och det tredje på hörna – och 4–0-målet 18 sekunder in på den andra halvleken.

– Det är bra framspelningar. Man får åka lite i djupet och få lite bra passnigar och göra mål, säger Jonas Pettersson.

Hur mycket betydde det första?

– Klart att det blir lite som släpper, det syns på hela laget, när vi kan göra mål så där på ett relativt enkelt sätt. Så det var skönt, absolut.

Faktum är att han även kunde ha gjort ett femte och ett sjätte mål. Micha Svechnikov hade alternativet att spela honom diagonalt – men valde att gå utsida och sätta bollen i bortre krysset ur en till synes omöjlig vinkel till 5–0.

– Det är nog bara han som kan göra så där, det är ett bra avslut. Men jag stod där och väntade, säger Jonas Pettersson, som sedan brände en straff med kvarten kvar att spela – efter att UNIK tröstmålat på hörna genom Andreas Werner.

– Den behöver vi inte prata om. Det är en dålig träff, ingenting mer, säger Jonas Pettersson.

MATCHFAKTA – ALLSVENSKAN NORRA

UNIK–Ljusdal 1–5 (0–3)

Målen: 0–1 (24) Jonas Pettersson (Olle Sundin), 0–2 (34) Jonas Pettersson (Samuel Nyberg), 0–4 (43) Jonas Pettersson (Marcus Wikman), hörna, 0–4 (46) Jonas Pettersson (Olle Sundin), 0–5 (53) Michail Svechnikov (Emil Melin), 1–5 (65) Andreas Werner, hörna,

Hörnor: 10–8.

Utvisningar: UNIK 2x10, LBK 1x10.

Domare: Gustav Bortas.

Publik: 152.