Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anfallarens sjuka målshow i division 1: "Jag fick hybris – allting klickade"

Sebastian Loheden var helgens stora målkung i svensk bandy.
När Mölndal slog Otterbäcken med 11–6 gjorde anfallaren nio mål och en assist.
– Det var en riktigt jäkla go känsla, säger han.

När Otterbäcken och Mölndal möttes i division 1 västra på söndagen var det en spelare som stack ut något alldeles extra.

Hemmalagets fyramålsskytt Tony Eklind, som var Gripens Trollhättans bäste målskytt i fjol? Nej, han var inte ens nära.

LÄS ÄVEN: Eklind tonar ner snacket om comeback i elitserien

Mölndals evigt unge 48-åring och superprofil Stefan Nordén som gjorde ett mål och en assist, och som inte för första gången i karriären kostade på sig en tia för olämpligt uppträdande? Nix, inte han heller.

Det var Sebastian Loheden som stal, eller rättare sagt förtjänade, uppmärksamheten. 25-åringen gjorde nio mål och spelade fram till ett när laget vann med 11–6 på Otterstrand.

– Jag får börja med ödmjukheten. Vi gör en väldigt bra laginsats, alltså. Vi är där och är hundraprocentiga i närkamper och känns lite mer taggade, säger Sebastian Loheden.

LÄS ÄVEN: Stefan Nordén: "Jihde sa att den där Nordén var en dryg jävel"

LÄS ÄVEN: Nordén tar plats på "Zockes" lista om svensk bandys största profiler

Sedan öser han på om sin halvt osannolika insats:

– Det är ganska svårt att förklara. Det går fruktansvärt bra för min del som du förstår. Vad jag än gör så sitter bollen. Det är tre straffar, två hörnmål och lite spelmål – det lossnade rejält. Jag kanske har gjort fem som mest tidigare och mött nån som kanske gjort fem, men aldrig uppemot nio-tio mål. Det är en personlig milstolpe. Jäkligt kul, säger Sebastian Loheden.

Han fortsätter:

– Jag fick nån form av hybris, det var en riktigt jäkla go känsla. Straffarna satt precis där jag ville ha dom och jag blev matad med mycket bollar av mina lagkamrater. Det var en kväll när allting klickade.

Hur reagerade spelarna i laget?

– Vi pratade lite om det efter matchen och de hade bara skrattat varje gång jag satte bollen. De märkte nog inte att jag gjorde så många. "Nu har han gjort en fyra stycken", då var jag uppe i åtta. De fattade inte och inte jag heller. Allting satt.

Och motståndarna?

– Deras målvakt (Joakim Westberg) var den som var mest uppretad, de andra var ganska så besvikna på förlusten. Men han var en riktigt härlig kille som kom fram och klappade på axeln och gratulerade. Han tyckte att jag hade varit lite jävlig, säger Sebastian Loheden, som är född och uppväxt i Vänersborg.

Förutom en säsong i IFK Vänersborgs a-lag 2010/2011 har han bara spelat bandy i lägre serier. Det blev sparsamt med speltid i elitserien, men han minns bland annat ett mål hemma mot Edsbyn.

– Det var en ganska kämpig säsong för Vänersborg. Vi var nere vid kvalstrecket för nedflyttning, men klarade oss kvar. Efter det tappade jag suget lite grann och det blev plugg i tre år. Förra säsongen kom jag hem och spelade med Vargön, sedan gick flyttlasset till Göteborg, säger Sebastian Loheden.

– Där hade jag en kompis som spelade i Mölndal och då blev det Mölndal. Det är de säkert glada för i dag kan jag tänka mig, skrattar han.