Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anfallsstjärnan Patrik Nilsson klar för Bollnäs

Patrik Nilsson är klar för Bollnäs. Den tidigare SAIK-stjärnan presenterades på en presskonferens i Bollnäs på torsdagskvällen. Kontraktet är skrivet på två plus ett år.

Och för att tysta alla tvivlare på den punkten så underströk Bollnäs klubbchef Robet Lindgren att det är "två Arlandaraka år, vi bygger för många år framöver".

När huvudersonen själv gjorde entré på den välfyllda presskonferensen som direktsändes på Bandypuls så möttes han av applåder och busvisslingar. Och Bollnäs mål kommande säsong med 34-åringen i laget är glasklara – det är SM-guld som gäller.

– Det är en person som gör att jakten på guldet startar idag. Det kan låta blygsamt, men så är det, säger Robert Lindgren.

Patrik Nilsson har kopplats ihop med flera klubbar efter att det stod klart att han inte fick nytt kontrakt med Sandviken. Något han själv också bekräftar.

TV: Se när Patrik Nilsson presenteras som ny Bollnässpelare

– Jag kommer inte gå in på vilka det var, detk änns orelevant. Men det var en sex föreningar som var med från början, säger anfallsstjärnan.

Men till slut föll valet på Bollnäs, en klubb han tidigare varit på väg till.

– Ja, det har jag varit. jag har haft kontakt med Bollnäs under bra många år, men i år stod planeterna rätt så då blev det av.

Det är en revanschsugen Patrik Nilsson som kommer till Bollnäs efter en säsong som gav blygsamma 18 mål under grundserien. Men däremot så visade han sin klass i slutspelet då han fått ordning på sina skridskor.

LÄS MER: Stjärnan lägger locket på

– Självklart hade jag andra målsättningar förra säsongen, jag hade problem under grundserien, men det är en styrka att vända och avlsuta säsongen på det sätt jag gjorde. Åker Kalla på felvallade skidor så kommer hon också rätt långt bak i startfältet, säger Patrik Nilsson.

– Ni såg ju hur jag avslutade i slutspelet, jag har mycket kvar att ge och hoppas verkligen att börja där jag slutade nästa säsong.

Hur länge funderade du innan du bestämde dig för Bollnäs?

– Det är klart jag funderade ett tag, det är en process där man får väga plus och minus och känna vad som känns rätt med de föreningar man varit i kontakt med. Och frugan har mycket att säga till om, säger Patrik Nilsson, som på torsdagen var med på A-lagets upptaktsträff på Scandic Hotell, och han fick ett bra intryck av sin nya klubb..

– Först och främst är det ett fantastiskt bra bandylag med många individuellt skickliga spelar emed en bra tränare. En stabil förening med bra organisation, så det var ett ganska lätt mål. Jag känner många sedan tidigare, det är en skön grupp med roliga killar.

Vad säger du om kraven på dig att levrerera?

– Den kravbilden har alltid det varit, jag har alltid gjort mycket mål förutom förra säsongen. Drivet kommer inifrån så pressen utifrån får man ta.