Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenabolaget "ett luftslott" – Bollnäs GIF avslöjar sponsor för hallbygge

Arenabolaget är ute ur bilden och kallas nu "luftslott".
In kommer i stället fastighetsbolaget Gimmel Fastigheter AB.
Bygget av en bandyhall på SJ-området är fortfarande långt borta, men på tisdagskvällen klarnade bilden kring klubbens visioner och finansiering.

En hel del fakta lades på bordet när Bollnäs GIF Bandy, via sportchefen Robert Lindgren och vice ordföranden Marcus Sandberg, vid ett öppet möte på Gumpels berättade om klubbens visioner för en bandyhall på SJ-området.

Bland annat framkom att en av de hittills hemliga sponsorerna bakom hallen är fastighetsbolaget Gimmel Fastigheter AB, samt att Arenabolaget inte längre finns med i bilden.

Läs också: Öppet möte om bandyhall

Att frågan om kostnaden för saneringen av området är fullständigt avgörande för klubbens vidare planer cementerades också.

Robert Lindgren inledde mötet, som lockade uppskattningsvis 70-80 personer, med att förklara att klubben vill bygga en hall i samverkan med alla befintliga aktörer på SJ-området. Representanter för flera av dessa aktörer – bland annat Lokomotiv, Återbrukshyttan och naturligtvis fritidsgården Gumpels – fanns på plats på mötet.

– Vi vill hit tillsammans med er, förklarade Robert Lindgren inledningsvis och vände sig då direkt till dessa aktörer.

Läs också: Planen – bandyhall invigs på Grillnatta 2017

Lindgren garanterade att inga av de fastigheter där det i dag finns verksamheter kommer att rivas samt klubben inte kommer att köra bort någon som finns på området i dag. Något som möttes med viss skepticism på flera håll.

– Vi har ingen dold agenda om vad vi vill göra här, vi vill ta bandyn till SJ-området och förhoppningsvis utveckla det ytterligare tillsammans med er, replikerade Robert Lindgren.

Av den politiska representationen på mötet var Maria Mörk (V) mest aktiv, framför allt i frågan om saneringen. Hon hänvisade till att kommunen och Trafikverket har ett avtal om att dela på saneringskostnaderna och att marken därmed inte kan säljas till bandyn innan den är sanerad, medan Robert Lindgren öppnade för att Bollnäs GIF Bandy kan komma att köpa marken osanerad och stå för kostnaderna.

I somras tog Sweco prover och borrade på området för att se hur djupt föroreningarna sitter i marken. Resultatet väntas bli offentligt inom de närmaste dagarna.

Läs också: Giftjakt på SJ-området

Robert Lindgren och Marcus Sandberg släppte också en del detaljer om den planerade hallen, bland annat att måtten är 80x120 meter samt 14 meter på höjden och att kostnaden är kalkylerad till 60 miljoner kronor. Jämförelsevis handlar det därmed om något av en "budgethall".

– Fyra väggar, ett tak, publikplats och en is, sammanfattade Robert Lindgren och Marcus Sandberg framhöll att av de bandyhallar som byggts så är det de lite mindre som har visat sig vara de bästa affärerna rent ekonomiskt.

Inför mötet hade Robert Lindgren sagt till Helahälsingland.se och Bandypuls att inga sponsorer skulle avslöjas under kvällens möte, men på en direkt fråga från en åhörare avslöjade Robert Lindgren att det rörde sig om en stor aktör i fastighetsbranschen.

– De som står bakom oss har ett antal tusen lägenheter runt om i landet.

När Helahälsingland.se ställde en följdfråga om vilket bolag det rör sig om så bekräftade Robert Lindgren att Gimmel Fastigheter AB finns med i bilden.

– Det är en av våra partners, som vi samarbetar med i det här. De ser bland annat ett intresse i att utveckla staden för sina hyresgästers skull, kommenterade han.

Robert Lindgren gjorde också klart att tidigare samarbetspartnern Arenabolaget "är en konstellation som absolut inte är med längre". Han kallade också Arenabolaget för "ett luftslott".

Om saneringsfrågan går att lösa och klubben får klartecken av kommunen att köpa marken så tror Robert Lindgren att en byggstart kan bli verklighet relativt snart.

– Vi har vridit och vänt på den här frågan ordentligt och vi vill inte vänta särskilt länge till. Vi vet vad vi vill göra, och vi har kapital att göra det.

Bollnäs GIF Fotbolls tänkta framtid berördes också. Där är planen, enligt vad som sades på mötet, att två konstgräsplaner ska byggas på Sävstaås så att klubben kan koncentrera sin verksamhet helt och hållet dit. En av planerna ska ligga på den nuvarande bandyplanen och kommer att bli uppvärmd. Dessutom ska det anläggas en ouppvärmd konstgräsplan på grusytan bakom dagens bandyarena.