Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets bästa ungdomsspelare utsedda: "Betyder mycket"

Årets ungdomsspelare inom svensk bandy är utsedda och det blir kvartetten Wilma Uhlin, Marcus Öhman, Ida Friman och Joel Broberg som prisas. Juryn bestod av ungdomslandslagens förbundskaptener.

Årets junior på damsidan gick till Kareby IS:s Ida Friman, F19, som av juryn beskrevs på följande sätt:

– En spelare som utvecklas hela tiden med ett otroligt lugn på planen och sina tekniska färdigheter är hon svårstoppad på planen.

– Utmärkelsen betyder mycket, speciellt i unga år. Det är ett skönt kvitto att få att man ligger bra i fas i sin utveckling, säger Ida själv till Svensk Bandy.

Sandvikens AIK:s mittfältare Wilma Uhlin, har efter en fin säsong fått toppa densamma med att prisas som årets flickspelare, F17.

– Med ett stort lugn och ett stabilt spel bidrar hon till en stor trygghet i såväl klubb som landslag. En spelare som alltid sliter och ger sitt allt, löd juryns beskrivning av Wilma.

På herrsidan var det till slut Marcus Öhman, Ljusdals BK P17, som tog hem priset som årets pojkspelare.

Nomineringen löd:

– En modern mittfältare med ett brett register och bra skott från båda håll. Marcus är en stark tvåvägsspelare som alltid gör sitt yttersta i både klubblaget och landslaget.

Slutligen är det Joel Broberg, Villa Lidköping BK P19, som i framtiden kan stoltsera med priset som årets herrjunior i svensk bandy säsongen 2017/18. 

– Joel är en spelare som har utvecklats mycket under säsongen. Han har en teknisk och fysisk förmåga att utmana sina motståndare och sätta sina lagkamrater i bra lägen, beskriver juryn sitt val.

Spelarna kommer hyllas på Studenternas IP på lördag, en dryg halvtimme innan starten av herrfinalen.