Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets sämsta halvlek - Villa ändå överlägsna när Karlsson passerade 50 mål

Villa vann pliktskyldigt utan att imponera det minsta med 9–3 över Sirius. Det mest anmärkningsvärda den här kvällen var att David Karlsson gjorde sitt 50:e mål den här säsongen.
– Ja jag börjar komma igång, det känns bra, säger David Karlsson.

Motivation slår klass brukar det heta, men den här kvällen fanns ingen motivation någonstans och då vann klassen, trots en av årets sämsta matcher. Hela 9–3 blev det till slut och Villa sin plikt men inte mera.

– Vi hade en tuff vecka förra veckan och det tog väl en halvlek att komma igång, säger Karlsson.

Den inledande halvleken var ett enda stort sömnpiller. Saktfärdigt, slarvigt och oengagerat. Det tände aldrig till. Avsaknaden av farligheter och avslut var påtaglig och ändå gjordes det fyra mål. Först tre hemmamål, bara för att det är ett topplag. Absolut inte för att det skapades en massa lägen utan för att mål trillar in framåt när man är ett topplag, det bara är så.

Sirius hade faktiskt lite mer boll stundtals i första halvlek och kanske borde laget haft ett mål tidigare. Nu blev det en fullt nödvändig reducering till 3–1 strax innan paus. Nödvändigt för Sirius och nödvändigt för att matchen skulle ha den lilla spänning kvar tills domaren blåste igång andra halvlek.

– Jag tycker Sirius spelar en trevlig och positiv bandy, säger David Karlsson.

Sedan klev Villa in och gjorde några snabba så var matchen över. Inte för att laget var bra utan för att topplag gör enkla mål när det som mest behövs. Det såg otroligt enkelt ut när Villa höjde tempot någon enstaka gång och rann igenom.

– Jag tycker vi gör en bra andra halvlek, det tar ett tag för oss att komma igång sedan förra veckan.

David Karlsson höll publiken på halstret innan han gjorde sitt 50! mål för säsongen. Sedan gjorde han två till av bara farten innan han spelade fram Tim Persson till ett också.

– Jag börjar komma igång, vi känner väl det i hela laget att vi är bra efter nyår, säger Karlsson

Men landslaget är han inte med i av någon anledning och tränare Muhrén uttryckte tydigt att han borde vara given i landslaget.

– Haha, han är ju min tränare så vad ska han säga, det är som det är. Det är överspelat nu och det är hårt om platserna.

Fyra omgångar kvar och Villa har greppet om seriesegern och den värdefulla möjligheten att välja motstånd. Självklart kommer Villa att spela betydligt bättre när så krävs men det här var inte värt pengarna.

– Vi sitter i förarsätet och vi går för fullt för seriesegern, avslutar David Karlsson.

Villa Lidköping BK - IK Sirius 9–3 (3–1)

Målen: 1–0 (13) Axel Ekholm (Tim Persson), 2–0 (22) Daniel Andersson (Martin Karlsson), 3–0 (43) Martin Andreasson (Jesper Eriksson), 3–1 (45+1) Joonas Peuhkuri ( Marcus Kumpuoja), 4–1 (49) David Karlsson (Daniel Andersson), 5–1 (60) Daniel Andersson (Joel Broberg), 6–1 (65) David Karlsson (Daniel Andersson), 7–1 (71) David Karlsson (Jesper Eriksson), 8–1 (75) Tim Persson (David Karlsson), 8–2 (83) Viktor Broberg (Tobias Andersson), 8–3 (88) Johan Jansson Hydling, 9–3 (90) Martin Karlsson ( Christoffer Norin)

Hörnor: 8–3

Utvisningar Villa: 1x10 min, Sirius: 2x10 min

Domare: Jacob Liljegren

Publik: 3230