Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assisterande förbundskaptenen lämnar damerna – går till Ryssland

Under World Cup i Sandviken fick Pavel Franz frågan om han ville bli assisterande förbundskapten i ryska herrlandslaget.
Ett erbjudande han tackade ja till.
– Det var ingen tvekan från min sida, det är inte många gånger man får en sådan fråga, säger Franz till ttela.se.

Så sent som i augusti rapporterade Bandypuls om att Pavel Franz skulle kliva in i svenska damlandslaget som assisterande förbundskapten. Ett uppdrag han nu lämnar för att ta samma roll i det ryska herrlandslaget.

– Det är tråkigt att behöva sluta där, men det går inte att tacka nej till Rysslands landslag, det är mitt land. Jag spelade själv där i 20 år, och livet är sånt, ibland händer det oväntade saker, säger Franz till ttela.se .

Den ryske förbundskaptenen Sergej Mjaus kommer, förutom Pavel Franz, även få hjälp att leda laget av Ljusdals nygamla förvärv Misja Svechnikov.

– Jag får ansvaret för försvarsspelet, Misja för mittfältet och anfallsspelet, säger Franz till ttela.se.

Franz har varit assisterande förbundskapten i Ryssland tidigare, när laget tog VM-guld i Vänersborg 2013. Svechnikov och Franz kommer ansluta till ryska landslaget den femte december när laget kommer till Trollhättan för en fyranationsturnering mot Sverige, Finland och Norge.

För Magnus Norin, förbundskapten för svenska damerna, innebär detta att han måste hitta en ny assisterande förbundskapten. Han tar ändå Franz beslut med förståelse.

– Jag kan bara önska honom lycka till, får han ett jobb i Ryssland är det inget att säga om det, säger han till ttela.se.