Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy-VM tillbaka till fjärran östern: "Superhäftig arena"

Nu är det klart var nästa bandy-VM spelas.
Turneringen är tillbaka till där den spelades 1981 och 2015– i Chabarovsk, den "ryska fjärran östern"
– De har en fantastisk arena och är intresserade av att göra det här igen, säger Stig Bertilsson, förste vice ordförande i FIB.

Annons

Chabarovsk är ett känt näste i den svenska bandyhistorien. Det var där Stefan Karlsson, Pelle Togner, Håkan Karlsson, "Pinnen" Ramström, Ola Johansson och de andra tog Sveriges första VM-guld i historien.

TV: Se när Karlsson och Tognér är tillbaka på mirakelarenan i Chabarovsk

2015 spelades mästerskapet där igen, och då gav ryssarna igen i VM-finalen trots att Sverige hade en 3–1-ledning sent i matchen.

2016 spelades VM i ryska Uljanovsk, i år går det i Sandviken. Nästa år, 2018, är turnerningen tillbaka i Chabarovsk, kallat "ryska fjärran östern".

– Det beslutades på kongressen i måndags. De har en fantastiskt bra arena och är intresserade av att göra det igen, säger Stig Bertilsson, förste vice ordförande i FIB, det internationella bandyförbundet, och orförande för det svenska bandyförbundet.

– Det är inget annat land som har anmält intresse för nästa år. Det är av enbart goda skäl som VM spelas där, även om det i och för sig kan vara trevlit med konkurrens, säger Stig Bertilsson.

Arenan Erofey är SKA Neftyaniks hemmaarena och tar 10 000 personer. När det är VM-final där så är den alldeles sannolikt full – och högljudd.

– Det är en superhäftig arena, säger Stig Bertilsson.

När VM spelas, om det blir som nu kring månadsskiftet januari-februari eller efter säsongen, är inte klart än.

– Det kan jag inte svara på nu. Det lutar väl åt att det blir som nu, men det ska tekniska kommittén besluta om inom två månader, säger Stig Bertilsson.