Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandy-VM tillbaka till fjärran östern: "Superhäftig arena"

Nu är det klart var nästa bandy-VM spelas.
Turneringen är tillbaka till där den spelades 1981 och 2015– i Chabarovsk, den "ryska fjärran östern"
– De har en fantastisk arena och är intresserade av att göra det här igen, säger Stig Bertilsson, förste vice ordförande i FIB.

Annons

Chabarovsk är ett känt näste i den svenska bandyhistorien. Det var där Stefan Karlsson, Pelle Togner, Håkan Karlsson, "Pinnen" Ramström, Ola Johansson och de andra tog Sveriges första VM-guld i historien.

TV: Se när Karlsson och Tognér är tillbaka på mirakelarenan i Chabarovsk

2015 spelades mästerskapet där igen, och då gav ryssarna igen i VM-finalen trots att Sverige hade en 3–1-ledning sent i matchen.

2016 spelades VM i ryska Uljanovsk, i år går det i Sandviken. Nästa år, 2018, är turnerningen tillbaka i Chabarovsk, kallat "ryska fjärran östern".

– Det beslutades på kongressen i måndags. De har en fantastiskt bra arena och är intresserade av att göra det igen, säger Stig Bertilsson, förste vice ordförande i FIB, det internationella bandyförbundet, och orförande för det svenska bandyförbundet.

– Det är inget annat land som har anmält intresse för nästa år. Det är av enbart goda skäl som VM spelas där, även om det i och för sig kan vara trevlit med konkurrens, säger Stig Bertilsson.

Arenan Erofey är SKA Neftyaniks hemmaarena och tar 10 000 personer. När det är VM-final där så är den alldeles sannolikt full – och högljudd.

– Det är en superhäftig arena, säger Stig Bertilsson.

När VM spelas, om det blir som nu kring månadsskiftet januari-februari eller efter säsongen, är inte klart än.

– Det kan jag inte svara på nu. Det lutar väl åt att det blir som nu, men det ska tekniska kommittén besluta om inom två månader, säger Stig Bertilsson.