Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Hellman provspelade med Leksands IF: "Trodde det skulle vara lätt"

Bandymålvakten Björn Hellman lämnade Kalix för Peace & Love City under sommaren. På måndagen fick han oväntat provspela med Leksands a-lag. "Jag trodde vi skulle upp hit och göra någon reklam för klubben", säger Hellman till Sporten.

Annons

När Björn Hellman lämnade Kalix hade han anbud från bland annat Västerås – men valet föll på Peace & Love City då han är en stor LIF-supporter.

– Han frågade om det gick att lösa ett par säsongskort till Leksand innan han kritade på, så det fixade vi, säger Daniel Johansson, sportchef i Peace & Love City.

På måndagen slängdes han in i hetluften, i samband med Leksands IF:s a-lagsträning. Flera spelare blev imponerade av målvaktens hockeykunskaper.

Björn Hellman själv hade dock ingen aning om vad som väntade. Det var en rejäl blåsning.

– Jag trodde vi skulle upp hit och göra någon reklam för klubben och fotografering. Men så blev det detta. Lite skillnad, konstaterar Hellman.

Daniel Johansson:

– Han har varit rätt stum faktiskt. Vi får se om det släpper om ett par dagar. Vi är jättetacksamma till att Leksand ville ställa upp på det här, säger sportchefen i Peace & Love City.

Björn Hellman, målvakt i Peace & Love City, var på tryout i Leksands IF.

Björn Hellman om att bli testad av LIF-spelare som Johan Olofsson, Johan Porsberger och Fredrik Forsberg:

– Det känns att man lever. Trodde det skulle vara lätt, men det var ju jävligt svårt. De gjorde det bra, säger Björn Hellman.

LÄS MER:

Lagkaptenen om udda namnbytet: "Inte så mycket bandy"

Mer läsning