Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge finalklara i Supercupen: "Det är nog vissa som höjer på ögonbrynen"

Borlänge Bandy gick obesegrade genom gruppspelet i Allsvenska Supercupen och har därmed kvalificerat sig till söndagens final.
– Det är nog vissa som höjer på ögonbrynen att vi tagit oss till final, säger lagets kapten Patrik Allansson-Roos.

Annons

Till Allsvenska Supercupen kvalificerar sig de fyra främsta lagen från de två allsvenska serierna.

Borlänge kom fyra i Allsvenskan norra förra säsongen och tog alltså den sista kvalificeringsplatsen, men har nu gått genom gruppspelet i Cupen obesegrade och är därmed finalklara.

– Vår målsättning var att åka härifrån med en skön känsla inför serien, och det gör vi absolut, säger Borlänges lagkapten Patrik Allansson-Roos.

– Det har varit jämna matcher allihop, som blivit avgjorda sista 15-20 minuterna. Vi har spelat tätt försvar och kunnat spela lite mer på slutet när vi haft ledningen med ett-två mål, så vi är väldigt nöjda.

Cupen ligger bara en helg innan seriepremiären, som är nästa lördag.

– Det är kul att möta bra lag så tätt inpå seriestarten, det ger oss en extra chans att spela ihop laget innan premiären.

Från Allsvenskan norra är också Katrineholm och Falu BS med i Supercupen. Borlänge besegrade Katrineholm på fredagen med 4–3, medan Falun spelar i den andra gruppen i Cupen.

– Vi tar mer seriöst på det här än träningsmatcherna, det handlar om att sätta sig i respekt också för motståndarna, och vi har ju spelat oss till en plats här förra säsongen. Men det är nog vissa som höjer på ögonbrynen att vi tagit oss till final med tanke på hur det gick förra året i cupen. Vi har ju haft lite blandade resultat på försäsongen också, säger Allansson-Roos, vars Borlänge ställs mot hemmaklubben Nässjö IF i söndagens final.

– Vi har en himla bra känsla, vi tror på det vi gör och har fått till ett spel som passar oss, vi går in i finalen med bra självförtroende och såklart för att vinna.

Nässjö har precis som Borlänge också tagit sig igenom gruppspelet obesegrade.

Finalen spelas klockan 16 på söndagen. Förra årets segrare i Cupen blev Gripen/Trollhättan, som sedan tog steget upp till Elitserien.

Före finalen spelas placeringsmatcher, där Falun kommer att möta Katrineholm i en match om bronsplatsen klockan 13.30

LÄS OCKSÅ: Andra raka för Falu BS i Leksands Sparbank cup

Mer läsning