Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla förluster – men positiva besked för Ljusdal: "Måste bara skruva på en del saker"

Ljusdal fick två förluster med sig hem från Champions Cup.
Men det är matcher som kommer betyda mycket ur ett längre perspektiv för det hårdsatsande allsvenska laget.
– Vi spänner bågen mot elitserien, därför är det nyttigt att möta såna lag nu, säger mittfältaren Jens Hermansson.

Annons

Efter 3–7 mot Edsbyn på torsdagen så väntade bronsmatch mot Broberg på lördagsförmiddagen. Där visade Ljusdal att man kommer bli ett lag att räkna med i vinter.

– Vi var med hela vägen tycker jag, men vi bjuder på deras tredje mål som blir tungt. Men vi hotar även om det kanske fattas lite än. Det ser ljust ut, säger Jens Hermansson, som satte 1–0 på hörna redan efter två minuter.

Ljusdals mittfältare Jens Hermansson såg finalen mellan Bollnäs och Edsbyn.

Och i den 17:e spelade han fram Samuel Nyberg till 2–1. Broberg kvitterade precis innan paus för att även taledningen direkt efter den samma. Men Ljusdal hängde i och det var inte förrän på tilläggstid som Jonas Nygren på hörna kunde stänga matchen med sitt 5–3.

– För att kunna hota ännu mer så måste vi skruva på lite saker eftersom vi bjuder på lite mål. Men det är bra matcher att få. Vi har ett bra försvar sedan tidigare och ser vi att vi kan utveckla offensiven och få ett eget spel också, säger Jens Hermansson.

Och liksom många andra före honom så betonar han vikten av att Ljusdal fått in fixstjärnan Micha Svechnikov i laget.

– Micha är fantastisk spelare att höja oss andra och sätter oss i bra lgäen och bidrar i omklädningsrummet. Det är otroligt att få träna och spela med en sån spelare. Det finns mycket att lära där, från smådetaljer till att bara titta på honom.

Matchfakta

Champions Cup – bronsmatch

Ljusdal–Broberg 3–5 (2–2)

Mål: 1–0 (2) Jens Hermansson, hörna, 1–1 (4) Fritjof Hagberg, 2–1 (17) Samuel Nyberg, 2–2 (43) Jonas Nygren, hörna, 2–3 (49) Vadim Archipkin, 2–4 /75) Stefan Larsson, 3–4 (83) Jonas Pettersson, 3–5 (91) Jonas Nygren.

Hörnor: 5–11.

Utvisningar: Ljusdal 2x10, Broberg 1x10.

Publik: 120.

Mer läsning