Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finske landslagsforwarden Pekka Rintala klar för Borlänge

Efter säsongen stod det klart att han lämnar Tillberga. Efter en "lång process" har Pekka Rintala nu bestämt sig för nästa klubbadress – Borlänge i allsvenskan.

Annons

Pekka Rintala, TB Västerås

I april stod det klart att Pekka Rintala inte skulle bli kvar i Tillberga Västerås. Den finske landslagsmeriterade forwarden lämnade klubben efter två säsonger på grund av att parterna inte kunde komma överrens om vilken roll han skulle ha framöver.

Efter en "lång process" står det nu klart att Pekka Rintala väljer att kliva ner ett steg i seriesystemet. 30-åringen har skrivit på för Borlänge Bandy i allsvenskan, som därmed gör sitt tredje riktigt meriterade nyförvärv inför kommande säsong, efter ryssen Artyom Shekhovtsov och målvakten Björn Hellman, tidigare i Kalix i elitserien.

– Vi har de senaste säsongerna producerat mycket mål trots att vi kanske inte haft en naturlig striker i truppen. Med förvärven av Rintala och Shekhovtsov så ger detta en otrolig bredd och utökar våra valmöjligheter i anfallsspelet, säger Borlänges sportchef Daniel Johansson.

Enligt Rintala har det funnits flera alternativ, men valet föll på Borlänge på grund av deras visioner om framtiden, att laget ser ut att bli slagkraftigt i vinter samt att han tror att det kommer att vara en miljö som främjar hans kvalitéer och hans chanser att spela VM för Finland.

Pekka Rintala har Kalix som moderklubb och har senare spelat i elitserien med bland annat Västerås och Vänersborg innan han kom till Tillberga.

LÄS OCKSÅ: Flera förändringar när allsvenska serierna ritas om

Tillberga värvar anfallsjoker från allsvenskan: "Övertygad att han kommer leverera"

Mer läsning