Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Ljusdals intensiva period: "Nu ska vi göra någon justering"

/
  • Patrik Larsson, tränare i Ljusdals BK.
  • Pär Törnberg har snittat två poäng per match hittills i allsvenskan.
  • Emil Woxberg gjorde två mål på Katrineholm i lördags – och lär få fortsätta som anfallare i seriefinalen mot Unik.

Match i lördags, seriefinal i kväll mot Unik – och även matcher kommande fredag och söndag.
Ljusdals BK är inne i en intensiv period i allsvenskan.
– En viktig vecka. Lyckas vi vinna mot UNIK och Falun så har vi skapat oss ett bra läge och de andra får jaga oss, säger tränaren Patrik Larsson.

Annons

Det är inte bara i elitserien som matcherna under intensiva perioder kommer tätt efter varandra.

Så kan det även se ut i allsvenskan. Ljusdal slog Katrineholm i lördags hemma på IP med 5–3 – och fram till på söndag spelar laget ytterligare tre matcher.

Närmast i kväll väntar tidig seriefinal, tabelltvåan Ljusdal åker till Relitahallen i Uppsala för att möta ettan UNIK.

– Vi möter ett bra allsvenskt lag, med deras spelande klubbchef Erik Sundin som är drivande på mitten. UNIK vill äga mycket, och vi är inställda på att de kommer ha en hel del boll, säger Patrik Larsson.

Ljusdal har, precis som UNIK, vunnit fem av sex matcher. Det är i defensiven, där Ljusdal snittar mindre än två insläppta mål per match, som Patrik Larsson hittills har hittat de största glädjeämnena.

– Vi har tagit fem av sex matcher, klart att det känns bra. Men samtidigt är vi inte riktigt nöjda med vår offensiv, för där söker vi lite fortfarande. Vi har vunnit matcherna på grund av vår trygga defensiv, och den har vi pratat om ska vara vår styrka i år. Nu ska vi göra någon justering till morgondagens (tisdagens) match, säger han.

Hur ser den ut?

– Ja... Hur ska jag säga det? Vi ska flytta upp någon till spelare högre upp i banan...

Till matchen mot UNIK kommer Sandvikenlånet Rasmus Kettunen tillbaka, han var upptagen av landslagsuppdrag under helgen. Unge Emil Woxberg, som gjorde succé mot Katrineholm med två mål, lär få fortsätta som anfallare.

I övrigt är det naturligtvis Pär Törnberg som det pratas mycket om kring Ljusdal. Den sena mittfältsvärvningen har hittills gjort fem mål och sju assist – vilket ger en andraplats i den norra seriens poängliga.

– Det är klart att han betyder mycket för oss som lag med sin fart. Men vi söker efter en balans, där vi kan vara mer delaktiga allihop, säger Patrik Larsson.

Ljusdals "elitserievecka" avslutas med hemmamatch mot Falu BS på fredag och Gustavsberg borta på söndag.

– En viktig vecka. Lyckas vi vinna mot UNIK och Falun så har vi skapat oss ett bra läge och de andra får jaga oss, säger Patrik Larsson, som inte har något emot att det är tätt på given.

– Jag vet inte hur det kommer sig att det är så här, men vi tycker att det är roligt att det är så.

Mer läsning