Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idolen" Brown stannar i Borlänge

/

Borlänge bandys anfallare Kevin Brown har gjort sig känd för sin öppenhet och kamratlighet, och har varit en stor förebild för yngre bandyspelare.
Klubben är nu glad att ha förlängt med 22-åringen, som är lika viktig på som av isen.
– Det är alltid viktigt att A-lagsspelare föregår med gott exempel, säger Kevin Brown.

Annons

Borlänge bandys lagbygge inför kommande säsong fortskrider. Senast att förlänga med klubben är den 22-årige anfallaren Kevin Brown som kom till Borlänge från Ljusdal i fjol.

– Kevin har, liksom vårt lag, tagit ett stort steg sedan förra året. Det började släppa för honom på slutet, och vi hoppas att han ska fortsätta utvecklas och utöka sin målskörd, säger sportchef Daniel Johansson.

Det är dock inte bara på isen som Kevin Brown utmärker sig. Socialt är han en otroligt viktig pelare i laget och föreningen.

– Han är den mest sociala människa jag träffat i hela mitt liv. Han är framåt och bjuder på sig själv och är otroligt uppskattad av folk runtomring. Han är tjenis med alla.

Daniel Johansson säger att Kevin blivit en stor idol bland klubbens ungdomar.

– Han tänker på hur han är och älskar att vara en förebild – det är ömsesidig kärlek.

När Kevin Brown själv berättar är det tydligt att han tänkt mycket på rollen som förebild:

– Det är alltid viktigt att A-lagsspelare tar ansvar och föregår med gott exempel, att vi är bra förebilder för barn och elever i kommunen. Det är ett krav och ett ansvar som elitidrottare har i samhället. För mig faller det sig naturligt: jag är öppen och social och försöker se och höra så många jag kan.

Kevin Brown, vars far är amerikan, fick möjligheten att spela VM med USA i Ryssland i fjol. Även där kom han snabbt in i gruppen, trots att man traditionellt främst velat ha "helamerikaner" i truppen.

– Jag har alltid känt mig som både svensk och amerikan, och jag fick mycket uppskattning när jag var där. Både som spelare och som människa.

Nu ser Kevin Brown framemot att vara en del i Borlänge bandys nystart.

– Det känns jättekul och framför allt inspirerande. Jag tror mycket på Borlänges koncept, att bygga från grunden med hårt och ödmjukt arbete.

Mer läsning