Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Rättvik vann premiären mot Nitro/Nora på hemmaplan

IFK Rättvik tog emot Nitro/Nora på hemmais i Rättvik arena och vann komfortabelt med 6–3 efter en solid laginsats.

Annons

IFK Rättvik hade målbilden tydlig inför den allsvenska premiären: en kollektiv insats för segern. Och det skulle visa sig att det blev precis så som de önskat sig.

– Vi gör en otroligt bra kollektiv insats idag. Martin Widén var skadad så vi fick stuva om i laget en del, men det löste sig alldelse utmärkt. Skönt att se att vi inte är beroende av en spelare, säger Rättviks tränare Gusse Bjernulf efter matchen.

Förra säsongen var laget för beroende av enskilda spelare, menar Gusse Bjernulf. Därför var dagens 6–3-seger mot Nitro/Nora väldigt skönt.

– Jag tänkte på vem jag skulle vilja lyfta fram när du och jag skulle prata, men jag kom inte på någon enskild som stack ut. Vi gjorde en väldigt bra kollektiv insats och det glädjer mig mycket.

I matchens första halvlek var det hemmalaget Rättvik som kontrollerade matchbilden och hade in till pausvilan ett 2–0-överläge. Men när domaren blåste igång andra halvlek hade gästerna från Nora formerat om sitt lag.

– De överbelaste bland annat på en kant så då hade vi problem med det ungefär en kvart, innan vi förstod hur vi skulle spela.

Gästernas formationsskifte ledde till att de knaprade in försprånget till 2–1. Men när väl Rättvik hittade koden för att återigen låsa upp Nora hade de återigen inte mycket att sätta emot.

– Siffrorna rinner iväg på slutet och vi vinner den här matchen ganska förväntat. Men jag vill ända poängtera att Nitro/Nora var bättre än vad vi hade förväntat oss, de gav oss en riktig match. Men vårt kollektiv idag gjorde att vi vann.

IFK Rättvik–Nitro/Nora 6–3 (2–0)

Målen: 1–0 (43) Oskar Lundgren, 2–0 (45) Robin Hellqvist, 2–1 (51) Jesper Bryngelsson, 3–1 (54) Marc Samuelsson, 4–1 (60) Marc Samuelsson, 4–2 (76) Thomas Ahlström, 5–2 (87) Joel Wilhelmsson, 6–2 (88) Marc Samuelsson, 6–3 (89) Thomas Ahlström.

Hörnor: 7–10.

Utvisningar, Rättvik: 5x10 1x5, Nitro/Nora: 3x10.

Domare: Pavel Silinski

Publik: 207

Mer läsning