Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janérs inför finalen: "Man saknar det lite"

/
  • Victor Janérs firar förra årets guld tillsammans med lagkamraten Johan Östblom.

Ifjol fanns han med på isen när Sandviken tog sitt nionde SM-guld.
Efter en säsong i Falu BS får Linghedsbördige Victor Janérs följa lördagens drama från läktaren.
– Det blir nog en jävlig häftig final, säger 21-åringen.

Annons

Förra säsongen räknades Victor Janér fortfarande som junior, då han var en del av det lag som den 16 mars spelade hem SAIK:s SM-guld på Friends Arena.

– Det är en av de bättre dagarna i ens liv och det absolut största man har upplevt som bandyspelare. Det är det man drömde om sedan man började spela bandy, minns 21-åringen när Sporten ringer upp.

Inför årets säsong blev han seniorspelare och lånades därmed ut till Falu BS för att säkerställa att speltiden blev den rätta.

Något som innebär att Janérs nu blir tvungen att följa årets finalrepris mellan sitt Sandviken och Västerås från läktarplats.

– Det var några år sedan man fick göra det nu. Man har ju varit med i två finaler och för tre år sedan stod jag på läktaren, men var med i truppen. Man har varit involverad i de tre senaste, så det blir lite annorlunda att bara titta, konstaterar han och fortsätter:

– Man saknar det lite, det hade varit kul att vara med igen. Men jag tror att de klarar sig utan mig. De sköter sig nog.

För ett år sedan slutade drabbningen 5–4 i gästrikarnas favör, och då Janérs själv fortfarande tillhör SAIK så hoppas han givetvis på en repris även nu.

– Jag hoppas såklart att SAIK vinner, men det känns som att det kan gå hursomhelst. Det blir nog en jävlig häftig final tror jag, med två riktigt bra lag. Det är världsklassbandy. Men jag tror och hoppas på SAIK, säger Janérs som själv bor i Sandviken.

– Man känner av det lite, att det är finalvecka. Det är många som surrar på jobbet och många man pratar bandy med.

Trots att han själv gärna hade stått på isen i SM-finalen beskriver Janérs sin utlåning till Falu BS som något positivt.

– Det var väl egentligen det jag ville efter förra säsongen – att fortfarande vara med i SAIK, men få mer speltid i en annan klubb. Så det är jag nöjd med.

Har du utvecklats?

– Det är svårt att säga själv, men något kliv kanske man har tagit.

Hur hans bandyframtid ser ut vet han i dagsläget inte själv.

– De (Sandviken) har väl lite annat att tänka på just nu, och man får väl låta det landa lite innan man börjar tänka på nästa år. Men det beror väl lite på vad som händer i SAIK:s trupp också.

– Men att spela med SAIK är det största inom bandyn tycker jag, så det är där jag vill spela. Nu när jag är utlånad så är målet att ta mig tillbaka. Annars hade jag kunnat lämna helt.

Hur ställer du dig till att bli kvar i BS?

– Det beror på om SAIK fortfarande vill låna ut mig. BS är också ett alternativ och jag har trivts bra i klubben och med grabbarna. Det är ett härligt gäng.

Mer läsning