Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten "Bejja" Berglund kör på i LBK – och tar kurs mot elitserien: "Vi har något bra på gång"

/

En grundbult i återtåget mot elitserien är säkrad.
Johan "Bejja" Berglund kör vidare som libero i Ljusdals BK.
– Bandyn blir bara roligare för varje år, säger den 32-årige lagkaptenen som skrivit på för ett år.

Annons

Tio säsonger som tuff publikfavorit och vapendragare vid sidan av liberokaptenen Andreas Westh i Bollnäs GIF.

Nu har den defensive profilen "Bejja" Berglund själv klivit in i den tunga rollen hos moderklubben Ljusdals BK, där han gjorde comeback inför säsongen 2014/15.

– Jag trivs väldigt bra med det. Det är en rolig roll där man får ha mycket boll och styra uppspelen. Det är väl en bidragande orsak till att bandyn faktiskt känns ännu skojigare nu på äldre dagar, jag kan slappna av och njuta lite mer, säger "Bejja", som gjorde fem mål i den allsvenska grundserien – och ett (från 75 meter! ) i kvalserien.

Spelmässigt är han nöjd.

– Grundserien var ganska fantastisk, vi får ihop det och vinner en tuff norrserie trots så dåliga förutsättningar. Däremot är jag lite besviken på insatsen i kvalet, även om vi mötte bra lag så trodde jag vi skulle klara att hota lite mer. Men nästa säsong, då jäklar.., lovar Johan Berglund, som även han ger uttryck för en optimism och framtidstro som präglar anrika LBK .

– Vi har något bra på gång, det kommer förhoppningsvis att hända mycket den närmsta månaden. Nästa säsong kommer elitserien att kännas ännu närmare. Och det här är ju en resa jag väldigt gärna vill vara med på, säger "Bejja", som närmast hoppas att återtåget även ska få med sig de viktiga pjäser som ännu står kvar på perrongen och tvekar – Pär Törnberg, Daniel Skarps och Jens Hermansson.

Läs mer: "JP" förlänger

– Om de bara hoppar på tåget blir det här riktigt bra.

Läs mer: Törnberg håller dörren öppen

För Johan Berglund själv handlade det främst om att hitta en lösning som fungerade i vardagen i Bollnäs – med jobbet (neuropsyk) och en stor familj med sambo Clara Holm.

Där har de tillsammans minstingen Jesse, åtta månader. Sedan tidigare har Johan Berglund även Thilde, 5 år, och Theo, 9 år. Dessutom ingår bonusbarnet Colin, 5 år.

– Det är en del att hålla reda på, och det gäller att få ihop allt med bandyn. Det är därför jag gärna tar ett år i taget också, föreningen ville skriva ett längre avtal.

Mer läsning