Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin Brown återvänder till Ljusdal: "Jag har några nivåer till för att blomma ut"

/

Efter två år i Borlänge så väljer Kevin Brown att återvända till Ljusdal.
Han gör det med hopp om personlig utveckling – och en resa tillbaka till elitserien med LBK.
– Jag fyller 24 i höst och jag har några nivåer till för att blomma ut, säger Brown.

Annons

Efter säsongen 2013/14 lämnade Kevin Brown Ljusdals BK för Borlänge. Efter två säsonger i dalaklubben vänder han tillbaka, för att på nytt testa bandylyckan i Hälsingland.

– Jag har haft en bra dialog med sportchefen Ola Bengtsson, med Micke Wallin och med tränaren Patrik Larsson. Med det har det växt fram en känsla om att jag verkligen vill ge Ljusdals BK en chans till. Dels för min utveckling, men även för att få hänga med i föreningens satsning, säger den amerikanske landslagsmannen.

Läs mer: Kevin Brown på rätt väg efter mardrömstiden

Senast han var i Ljusdal blev det hela sex säsonger med LBK. Under den sejouren var han med om att spela upp laget i elitserien. Någonting som han hoppas på att få uppleva igen, samtidigt som han själv vill ta nästa kliv i den egna karriären.

– Jag fyller 24 i höst och jag har några nivåer till för att blomma ut och komma upp till min potential. Just nu känns Ljusdal som den bästa miljön för mig att ta nästa kliv i, och fyller på.

– Det är heller ingen nyhet att jag trivs jättebra i Ljusdal, både på och vid sidan av isen. Jag har några av mina bästa vänner i och runt laget.

Läs mer: Elitseriechansen är borta för Ljusdal

Borlänge slutade åtta i den norra allsvenskan, och kvalitetsmässigt är laget en bra bit efter Ljusdal som vann samma serie. Men Kevin Brown har trivts med bandytillvaron i Dalarna.

– Vi har jättemycket bra saker på gång här också och det känns som att bandyn är växande i Borlänge. Integrationsprojektet Möjligheternas stad är ett exempel på varför jag tror att bandyn i Borlänge utvecklas för framtiden. Jag har haft två riktigt bra år här, men nu känns det som att jag behöver ta tag i vissa sportsliga delar, och då väljer jag att satsa vidare i Ljusdal, säger Kevin Brown.

Läs mer: Brown bland knäckta klubbor och ryska fans: "Blir så lack att det är sjukt"

Tidigare i år representerade han USA i VM i Ryssland. 2017 spelas världsmästerskapet i Sandviken, och dit sneglar han redan.

– Det är ett hemma-VM i Sandviken att se fram emot, med USA. Där är vi ett generationsskifte och jag behöver komma upp på elitnivå. Då säger också känslan Ljusdal. Jag vill träna stenhårt och skapa bättre förutsättningar för mig själv.

Ljusdalstränaren Patrik Larsson ser fram emot tillökningen i truppen.

– Jag har ju inte sett Kevin så mycket, men vet att det är en fartspelare och härlig kille. Han är 24 år och har samlat på sig en hel del erfarenhet, inte minst i landslaget med USA, och det ska bli mycket spännande att se honom kunna ta nästa, rejäla kliv i LBK, säger Larsson.

Mer läsning