Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals klubbchef om att Ljus lämnar: "Det här är inte kul"

/

Så här kommenterar Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson att talangen Filip Ljus lämnar klubben:
– Anledningen utifrån min uppfattning är att Filip har andra förväntningar på hur vi ska anpassa verksamheten för att han ska få en så snabb och bra utveckling som möjligt, säger han.

Annons

Ljusdals BK har varit tydliga med att resan tillbaka ska gå genom unga och lovande spelare – allrahelst de som är från orten.

LÄS MER: Flodberg klar för fem år

Ur det perspektivet tycker Ola Bengtsson att det är synd att Filip Ljus, en av Ljusdals större bandytalanger på senare år, valt att bryta sitt avtal med klubben.

– Det är det som smärtar. Det här är inte kul, vi hade velat ha en annan lösning, säger han.

LÄS MER: Bråket i LBK: "En situation vi håller på att lösa"

Filip Ljus skrev ett långt avtal med klubben inför den förra säsongen – ett avtal som det nu var ett och ett halvt år kvar på.

– Det var hans pappa som ringde i går och sa att Filip ville lämna. Det är jag som haft kontrollen, hade jag inte velat riva hans kontrakt så hade jag inte gjort det. Men det är inte så vi ska hantera våra unga spelare, säger Ola Bengtsson, som poängterar vikten av att hela laget fungerar.

– Anledningen utifrån min uppfattning är att Filip har andra förväntningar på hur vi ska anpassa verksamheten för att han ska få en så snabb och bra utveckling som möjligt. Jag tycker att vi har tillmötesgått det, ganska mycket faktiskt, men vi kan inte göra mer av den enkla anledningen att vi har 17 spelare till i truppen. Vi har ett lag med både kortsiktiga och långsiktiga ambitioner och målsättningar.

LÄS MER: Ljusdal förlänger med ledningen

Ola Bengtsson utvecklar det hela ytterligare:

– Vi har unga lovande spelare som Samuel (Nyberg), Blom (Mattias), Woxberg (Emil) och Erik Olsson. Sedan har vi sådana som kommit långt i sin utveckling, som har mer kortsiktiga sportsliga målsättningar för laget som är viktiga för dem. Som Jonas Svensson, en av landets bästa målvakter enligt mig, han vill vinna matcher nu, att vi ska gå till kval och att vi ska hota där nu. Inte om två år, eller fem år. Det är övergripande saker ur ett a-lagsperspektiv.

Filip Ljus krav har varit att få spela på mitten i stället för som anfallare.

Kan man verkligen kräva det som 17-åring?

– Nej, det tycker jag inte. Det är också en av anledningarna, att vi från a-laget inte håller med om det. För laget är det bättre att han spelar forward. Nu gör han en annan bedömning som jag inte håller med om, men respekterar.

LÄS MER: Törnberg klar för LBK

Ljusdal vann sina tre första matcher i allsvenskan norra, men föll senast mot Tellus hemma på IP, där det enda målet från hemmalaget kom på straff genom veteranen Daniel Skarps. Ola Bengtsson medger också att det är i offensiven det har brustit lite för laget.

– Jag känner ju att beslutet som Filip och hans pappa har fattat påverkar oss sportsligt, vilket är lite irriterande. Han var tänkt som en forward som skulle hota hos oss. Vi har fått ordning på vissa delar, men vårt anfallsspel funkar inte riktigt, säger Ola Bengtsson.

På fredagen spelar Ljusdal borta mot Borlänge. Då kommer Rasmus Kettunen, en P20-spelare från Sandvikens AIK som Ljusdal har ett låneavtal med, gå in i truppen som anfallare.

– Han har tränat två-tre gånger i rad nu. En stor och stark spelare, det ska bli skitspännande att se honom på topp på fredag, säger Ola Bengtsson.

Han är lösningen just nu?

– Ja, så kan man säga.

Ola Bengtsson berättar samtidigt att LBK har ett par krokar ute efter förstärkningar av laget.

– Vi jobbar fortfarande med årets trupp. Vi har kontakt med två-tre spelare, säger han.

Anfallare?

– Det är offensiva spelare.

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning