Måndag 16 juli
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Bandy malde ned Nitro/Nora – klart för supercupens slutspel i egna hemmaarenan

ÖSK Bandy vann derbyt mot Nitro/Nora med 6–3 och är klart för slutspel i supercupen – hemma i Behrn arena.
Men där kan laget tvingas klara sig utan målvaktsstjärnan Johan Blom, som tvingades kliva av derbyt med en lårskada. Och definitivt utan finske stjärnförvärvet Joonas Peuhkuri, som åkte på ett grovt matchstraff mot Nora.

Annons

ÖSK-spelaren Johan Svensson klappas om av lagkamraterna efter 2–1-målet mot Nitro/Nora i gruppfinalen i supercupen på onsdagskvällen.

LÄS OCKSÅ (PLUS): ÖSK-målvakten lårskadad: "Muskelfibrer har gått av och så är det en blödning"

Tomas Knutson fick första ordet mot gamla klubben, gjorde 1–0 för Nitro/Nora redan efter 14 sekunders spel.

Men ÖSK Bandy fick det sista, när supercupens gruppfinal mellan de båda länsrivalerna avgjordes på onsdagskvällen. På mindre än en halvtimme i första halvlek vände ÖSK till 4–1-ledning efter mål av alexa Adeheimer, Johan Svensson, Alexander Strand och Mattias Brolin Munther. De gulsvarta malde ned derbymotståndet och skapade mängder av målchanser, och Noramålvakten Rasmus Berg fick jobba hårt för att hålla kvar sitt lag i matchen.

Andreas Ingemarsson reducerade för Nora med första halvleks sista bolltouch, men i andra halvlek fortsatte ÖSK att pressa på, och Johannes Camilton gjorde 5–2 och Victor Janers 6–2 innan Mattias Söderman fastställde slutresultatet till 6–3 med ett tröstmål för Nora. ÖSK-segern var rättvis: 19–8 i hörnor och 16–6 i skott på mål talade sitt tydliga språk.

ÖSK kunde ändå inte riktigt fira segern då förstemålvakten Johan Blom tvingades utgå med en lårskada i 55:e minuten efter att ha fläkt ut benet vid en räddning.

LÄS MER (PLUS): ÖSK-målvakten om derbykänslorna: "Finns inget lag jag hatar så mycket när vi möts"

Supercupen avgörs i år för första gången, och de 16 allsvenska lagen har varit uppdelade i fyra geografiskt indelade fyralagsgrupper. De fyra gruppsegrarna kommer att göra upp i ett slutspel just i Behrn arena, helgen 28–29 oktober. ÖSK Bandy möter IFK Kungälv, som vann den västra kvalgruppen, i en semifinal på lördagen, i den andra möts Nässjö och Falu BS. Placeringsmatcher spelas på söndagen.

Matcher som det är osäkert om Blom kommer att kunna spela – och som ÖSK:s finske landslagsman Joonas Peuhkuri kommer tvingas stå över. Han drog nämligen på sig ett grovt matchstraff för våldsamt slag med 13 minuter kvar av derbyt, en förseelse som vanligtvis ger två matchers avstängning.

Allsvenskan startar första helgen i november.

ÖSK Bandy-målvakten Johan Blom tvingades utgå tidigt med smärtor i högra låret. Han ersattes av Joakim Westberg.

Supercupen grupp mellan

Sluttabell: 1) ÖSK Bandy, 5 poäng, 2) Nitro/Nora, 4, 3) Peace & love city, 2, 4) Västanfors, 1.

Supercupens slutspel

Behrn arena, 28 oktober, semifinaler:

13.00: ÖSK Bandy–IFK Kungälv

17.00: Nässjö IF–Falu BS.

29 oktober:

10.00: Match om tredjepris.

13.00: Final.

Mer läsning