Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK tappade 2–0-ledning: "Vi ska inte skylla på att det regnar"

Seger i premiären, och ÖSK fick en kickstart på säsongen. Men trots tidiga 2–0 mot Gustavsberg blev det torsk med 5–3 i bandyallsvenskans andra match.

Annons

Johannes Camilton åkte på en utvisning som blev dyr för ÖSK mot Gustavsberg.

Matchen försenades en halvtimme av kraftigt regn. Men när det blåstes till spel var isen riktigt bra.

– De hyvlade av den, och det slutade regna, så förutsättningarna i första halvlek var riktigt bra. Och vi fick en bra start med ett tidigt mål, och 2–0 på det. Jag tycker nog att vi borde kunnat göra något mål till, men i stället kom en reducering när bollen hoppade över en klubba hos oss, säger ÖSK-tränaren Pär Eriksson.

Jesper Ekström gav ÖSK ledningen i sjätte minuten, Jacob Edström satte dit en hörna i 40:e. Sedan kom 1–2 olyckligt i 44:e, målskytt Anton Engström.

I slutet av halvleken drog regnet tillbaka in över Ekvallen, och efter paus var underlaget betydligt sämre. Vilket knappast gynnar ÖSK, som är vant vid fin is hemma i Behrn arenas hall.

– Jo, fast vi ska inte skylla på det. Vi gjorde det bra i Borlänge i premiären. Men vi föll tillbaka i andra halvlek, samtidigt som Gustavsberg klarade av förhållandena bättre. Det måste vi ge dem. Det är inget dåligt lag vi möter, säger Eriksson.

Stockholmarna har bland annat med förre Hammarby-stjärnan Kalle Spjuth, så några noviser på isen var det inte.

Anton Engström nätade igen till 2–2 i 63:e minuten, och bara två minuter senare gjorde William Palmblad 3–2 för hemmalaget.

Jonas Camilton åkte ut 10 minuter i 78:e minuten, och Johan Lindkvist tryckte in 4–2 i 82:a. När också Alexander Sundström fick vila på botbänken strax efter det var ÖSK två man färre och uppförsbacken tung. 5–2 kom också genom Niklas Norevik, innan ÖSK-veteranen Lasse Buskqvist fhyfsade siffrorna i slutminuterna.

Viktige backen och lagkaptenen Max Eriksson åkte på en smäll över munnen i slutet av första halvlek, och tvingades bryta.

– Han kände sig lite yr, och vi chansar inte med sånt. Det betydde att vi fick möblera om lite, vilket kanske bidrog till att vi tappade lite, säger Pär Eriksson.

Närmast väntar hemmapremiär på söndag i Behrn arena, då Haparanda kommer på besök. Haparanda som under lördagen möter Nitro/Nora.

Mer läsning