Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK vann premiären mot PL City på Tunets IP

Allsvensk premiär, trummor, sång och ett välbesökt Tunets IP bäddade för en trevlig lördagseftermiddag för både hemmapubliken och de tillresta supportrarna från Örebro. Så blev också, åtminstone för de tillresta då ÖSK vann med 5–2.

Annons

Matchen inleddes på bästa sätt för bortalaget på Tunets IP i Borlänge. Åtta minuter in i matchen tog ÖSK ledningen efter en misslyckad rensning resulterat i friläge för Johannes Camilton och Sebastian Brandt. De båda kom fri med en debuterande Björn Hellman, som stod chanslös i situationen. 0–1 till gästerna och hemmalaget fick genast jaga.

City försökte ta igen det försprång som Örebro skapat, men misslyckades. Trots att Örebro fick tre man utvisade under den inledande halvleken.

0–1 stod sig till pausvila och gästernas klack hade fått mer att sjunga över.

13 minuter in i andra halvleken fick gästande ett ypperligt läge på straff efter att Albin Arisiniemi varit för ovarsam med klubban. Andreas Ingemarsson lade upp bollen och stänkte enkelt in 0–2 till bortalaget som såg alltmer stabila ut.

Hemmalaget försökte och försökte, men kom sällan till några farliga lägen. Istället var det ett effektivt och kontrande bortalag som skulle få utdelning. 0–3 i den 75:e minuten av rutinstinna Lars Buskqvist.

Örebros målvakt Jacob Claesson såg länge ut att hålla nollan i matchen, men i den 78:e minuten kom så första insläppta målet.

– Det var lite slumpartat. Det hade varit kul att börja med en nolla, det är inte så ofta man får göra det, säger Jacob Claesson efter matchen.

Örebro vann matchen genom att vara effiktivast.

1–3 på resultattavlan och tolv minuter kvar av matchen. City-spelarna hade för första gången fått ordentlig vittring på Örebro i matchen. Men Örebro skulle omgående ta kål på de eventuella förhoppningar som väckts hos hemmapubliken.

– Det är spännande ett tag men sen gör vi två snabba där och dödar det. Fantastiskt, hur skönt som helst.

Johannes Camilton utökade till 1–4 och Alexander Strand gjorde 2–5. City skulle visserligen få in ett tröstmål på däremellan, men närmre än så kom aldrig Borlänge-laget, trots det stora övertaget i spelet.

– Det känns alltid lite extra när det är premiär. Det blir kamp. Det är skönt att vinna sådana här matcher.

Om du ska beskriva den här matchen med ett ord, vad blir det då?

– Kamp.

P&L City–Örebro SK 2–5 (0–1)

Målen: 0–1 (8) Sebastian Brandt, 0–2 (59) Andreas Ingemarsson, 0–3 (76) Lars Buskqvist, 1–3 (78) Ludvig Frid, 1–4 (80) Johannes Camilton, 2–4 (85) Mattias Krantz, 2–5 (86) Alexander Strand,

Hörnor: 16–6.

Utvisningar, P&L City: 2x10, Örebro: 3x10.

Domare: Andreas Broberg

Publik: 175

Mer läsning