Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnberg spelar non stop i allsvenskan: "Måste lära oss att ta två andetag"

/

Pär Törnberg i allsvenskan.
Då spelar mittfältaren non stop i matcherna.
– Det ska väl inte vara så kanske, men jag känner mig helt okej faktiskt, säger han efter Ljusdals tunga fall hemma mot Falu BS.

Annons

Pär Törnberg är kanske hela bandyallsvenskans stora stjärna den här säsongen. Efter mycket om och men bestämde han sig till slut för att spela Ljusdal – en nivå han som 34-åring för första gången får spela på.

Han är också inblandad i det allra mesta i matcherna. Hemma mot Falu BS varade matchen i lite drygt 94 minuter – Törnberg var inne på isen varje sekund utan att byta en enda gång.

– Det var så mot UNIK sist också, säger han.

Men ska det vara så?

– Nej, det ska det väl inte kanske. Men jag känner mig helt okej faktiskt. Sedan så får vi ju stryk här, och det är inte bra.

Ljusdal hamnade i underläge tidigt hemma mot Falu BS – men vände till 2–1 efter två mål av Jonas Pettersson. Assist på båda, varav en hörna: Pär Törnberg.

Men Falun bröt tillbaka till ledning med 3–2 till paus. Och sista kvarten av första halvlek såg Pär Törnberg allt som oftast väldigt ensam ut i Ljusdal...

– Vi gör det svårare för oss än vad det är. De (Falun) drar hem så fort jag får bollen, och det blir liksom fullt i deras box. Vi måste höja oss per individ, fram till paus framför allt. Vi måste kliva dit lite till och våga spela. Det handlar om att våga göra sig gubbe, gå förbi och spela det spelet, säger han.

Läget för Ljusdal blev än dystrare under första delen av den andra halvleken. När klockan stod på 75 minuter ledde Falu BS matchen med 5–2.

– Vi ser väldigt ängsliga ut fram tills att de för 4–2, säger Pär Törnberg.

Ljusdal skapade tolv hörnor i matchen – men fick bara utdelning på en enda.

– Vi kastar undan en hel del hörnor i dag. I sådana här matcher måste man dra dit någon till, säger han.

Men på exakt 52 sekunder gav Ljusdal matchen, som för allsvenskan skapliga 549 personer följde på IP, en stor spänning. Jens Hermansson lyfte in Daniel Skarps skärande diagonalpassning i nättaket för 3–5, och kort därefter rundade SAIK-lånet Rasmus Kettunen Falumålvakten och satte 4–5. Men trots hårt tryck fick inte Ljusdal in något kvitteringsmål, och föll för andra gången på hemmaplan den här säsongen.

Pär Törnberg hade ett jätteläge för ett poängräddande mål med ett skott centralt – men då stod Henrik Andersson för en vass fotparad.

– Det är en tåspets från 5–5 där... Men på något sätt förtjänar man sådant. Sett över hela matchen så är de bättre än oss, de har ett bättre spel. Vi måste lära oss som lag att ta två andetag och spela, inte vara så jävla ängsliga, säger Pär Törnberg, som inte har någon klausul i sitt kontrakt med Ljusdal som säger att han får lämna för ett elitlag innan transferfönstret stänger i januari.

Du kommer inte lämna, alltså?

– Det kan jag inte säga, men jag har ingen sådan i alla fall. Men jag har inga planer på att lämna, det är LBK som gäller nu.

Mer läsning