Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka segern för Rättvik – trots en dålig första halvlek

Underläge 0–3 till andra halvlek.
Då skärpte Rättvik till sig och vände matchen till 4–3.
– Andra halvlek tar vi med oss, säger Rättviks tränare Gusse Bjernulf.

Annons

IFK Rättvik har haft en fin inledning på denna säsong. Förra årets kvalspel verkar i år vara som bortblåst. Nu slåss laget i stället om de högt åtråvärda kvalplatserna till Elitserien. Segern mot Spånga/Djurgården innebar att Rättvik nu vunnit tre raka matcher.

Den tredje raka segern var däremot inte självklar, och den såg inte ut att komma. IFK Rättvik hade en sämre första halvlek där inställningen inte var på topp. Spånga/Djurgården kunde gång efter annan stoppa Rättviks uppspel och ställa om och kontra in sina mål.

– Killarna var inte alls med i matchen. Det var dålig energi och vi bjöd in dem i matchen. Det kändes bara onödigt, säger Gusse Bjernulf.

Till andra halvlek var det ett annat IFK Rättvik som skrinnade ut på isen. Den taskiga inställningen var som försvunnen och en nyvunnen närvaro och seriositet hade i stället infunnit sig. Det gjorde att Rättvik vände på steken och segersiffrorna skrevs till slut till 4–3.

– Det var betydligt bättre fart och en bättre närvaro i andra halvlek, vi gör helt enkelt det vi ska. Den tar vi med oss, säger Gusse Bjernulf.

Termometern bjöd de två lagen på ett lite småbitigt och kallt väder (–12) – inte kallt nog för 3x30, men en aning kallt för ett Rättvik som vanligtvis huserar inomhus.

– Det blir lite skillnad och annorlunda för oss som har perfekta förutsättningar inomhus. Men det ska inte påverka, säger Gusse Bjernulf.

Segern innebär nu att Rättvik kliver upp på en tredjeplats och skuggar Tellus med bara tre poäng upp. Kvalplatserna är inom räckhåll. Den främsta fokuset ligger dock på annat håll.

– Vår ambition är att placera oss bättre än förra säsongen. Och vi vill fortsätta utvecklas och bli bättre för varje match, säger Gusse Bjernulf.

Mer läsning