Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist återkomst för Rättviks Jimmy Svensson mot Ljusdal

/

Jimmy Svensson var tillbaka i Ljusdal.
Men återkomsten blev inte alls som han hade tänkt sig.
– Jag tycker att vi förtjänade en poäng, säger Rättviks målvakt.

Annons

Rättvik har under flera säsonger tvingas kvala sig kvar i allsvenskan. I år är självförtroendet bättre och Siljanslaget kom till toppmötet med fem raka matcher utan förlust.

– Vi har tagit många kliv sedan förra säsongen och får kvitto på det hela tiden. Jag var inte med då, men många säger att det är helt annorlunda nu, säger Jimmy Svensson

Fyramålskytten Daniel Skarps är dock den stora förklaringen till att Rättvik fick vända hem utan några poäng. Ljusdals veteran satte två hörnor, en straff och även 5-4 i den 84:e minuten. Ett segermål som Jimmy Svensson inte var helt nöjd med.

– Vi vill vara där uppe i serien, men är inte riktigt där än. Vi faller på en del misstag. När det är tio minuter kvar är det bara att slå iväg bollen. Det måste vi ta lärdom av, säger han.

Rättvik svarade ändå för en stark uppryckning efter paus och skakade då rejält om ett mer och mer pressat hemmalag. Och minst en poäng såg ut att vara inom räckhåll när Marc Samuelsson – med sitt andra mål – gjorde 4–3 framspelad av Mathias Stavis.

– Det är jobbigt. Vi bjöd upp till kamp och gav Ljusdal en match. Jag tycker att vi förtjänade en poäng.

Det var också en speciell match eftersom många av spelarna har representerat båda lagen. Efter förra säsongen lämnade Jimmy Svensson Ljusdal för IFK Rättvik. Och själv trivs spelaren i fråga alldeles utmärkt i sin nya klubb.

– Jag har kommit in bra och fått en större roll när jag spelat många matcher. De har också hjälp till med jobb och mycket runt omkring.

Mer läsning