Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tröttkört" Ljusdal slog division 1-lag till slut

/

Ljusdal rundade av sin matchhelg med att slå division 1-laget Selånger med 7–4.
Ett relativt slätstruket resultat – men det har sin förklaring.
– Vi var ett tröttkört gäng efter vår tredje 90-minutersmatch på tre dagar, säger tränaren Patrik Larsson.

Annons

Ljusdal ser ut att börja få ihop det rätt bra inför den allsvenska premiären 7 november. Laget har på senaste tid slagit Sirius borta, stått för en relativt bra försvarsmässig insats mot elitserielaget Broberg (förlust 1–5) och avfärdat seriekonkurrenten Borlänge relativt lätt med 6–2.

På söndagen skulle så träningsmatchhelgen hemma på IP avrundas mot division 1-motstånd.

– Vi tar oss genom det på ett okej sätt, men släpper till lite i andra, säger tränaren Patrik Larsson, som tog en time out vi ställningen 4–4 med knappa 20 minuter kvar att spela mot Selånger.

– Ärligt så sa jag så här: att den där time outen var onödig, för vi hade kunnat lösa det själva ute på isen. Men vi fick ett par minuter att prata ihop oss och göra ett extra ryck, säger han.

Det gjorde också Ljusdal – och vann matchen med 7–4.

– Vi var ett tröttkört gäng efter vår tredje 90-minutersmatch på tre dagar, säger Patrik Larsson.

I lördagens match mot Borlänge var det Samuel Nyberg som nätade tre gånger. Mot Selånger fick Filip Ljus det att lossna och gjorde tre mål.

– Först fick Samuel göra en del mål och sedan Filip. De har varit våra forwards under helgen, så det är viktigt att de får göra det, säger Patrik Larsson, som ändå är mest tillfreds med försvarsspelet.

– Någonstans har vi lyft med oss försvarsspelet från elitserien, trots att vi har bytt ut en del spelare. Jag är glatt överraskad över att vi har nått så här pass långt, det trodde jag inte själv, säger han.

Mer läsning